Notícia

Temporada escassa de neu als Andes centrals

La Parva i El Colorado ja han anunciat tancament. Portillo, Las Leñas i Valle Nevado resisteixen

las lenas,las leñas,venus
Imatge de Las Leñas el passat 14 d'agost Autor/a: Facebook Las Leñas
Temporada escassa de neu als Andes centrals. Les estacions d'esquí de la zona estan vivint un dels hiverns més garrepes en precipitacions, a més de temperatures més altes del normal. Tot plegat ha fet que dues estacions ja s'hagin vist obligades a anunciar el tancament per als propers dies. La Parva i el Colorado tancaran trenta dies abans del que és habitual, però altres les podrien seguir aviat.


Ja fa dies que El Colorado no publica fotografies a les seves xarxes socials de l'estat de pistes. Un senyal que fa pensar que les condicions no són les millors per mostrar als esquiadors. De fet, El Colorado té aquests dies només dues pistes obertes i ha anunciat que tanca instal·lacions el proper cap de setmana. Segons el seu comunicat de neu només té oberta la zona baixa, amb un 25% dels remuntadors en funcionament i 10 quilòmetres de pistes obertes, o el que és el mateix, només un 13% de les pistes que ofereix estan operatives.

La veïna estació de La Parva també passa per una situació difícil i ha anunciat que demà diumenge 1 de setembre serà el darrer dia d'obertura.

Així doncs, de les tres estacions metropolitanes de Santiago de Xile, El Colorado, La Parva i Valle Nevado, només continuarà oberta aquesta última, que de moment no ha anunciat data de tancament tot i que les imatges de les webcams que ahir mostrava l'estació fan preveure un tancament no massa llunyà.

No massa lluny de les estacions metropolitanes també s'hi troba l'estació de Portillo. Aquesta estació continua oberta però segons el seu comunicat de pistes ho està fent amb un 57% de les instal·lacions obertes. Enguany només han precipitat 153 cm fins a la data d'avui 31 d'agost, quan la mitjana és de gairebé 400 cm. A pistes ara mateix hi ha un gruix de 60 cm i que s'anuncia com a neu "produïda".

Las Leñas, al vessant oest, resisteix

Pel vessant argentí dels Andes centrals s'hi troben dues estacions: Penitentes, tancada des de fa més de 2 anys, i Las Leñas, que també s'està veient afectada per la inusual sequera d'aquest hivern austral a la zona dels Andes centrals. La darrera nevada important a Las Leñas data del 27 de juliol i des d'aleshores només ha tornat a precipitar el 21 d'agost, però amb gruixos discrets.

Las Leñas va fer aquesta temporada una aposta important per la neu produïda, una inversió que els haurà estat fonamental per mantenir pistes obertes en aquest final de temporada. Segons el seu comunicat té oberts 4 remuntadors dels 14 amb què compta el centre.

Bona situació als Andes zona volcans

Ara bé, la situació dels Andes centrals contrasta amb la que es viu als Andes zona volcans, situats més al sud, on la temporada està sent bona o fins i tot molt bona. Estacions com Cerro Bayo, Chapelco i Cerro catedral, pel vessant argentí, i Nevados de Chillán, Pucón i Corralco, pel vessant xilè, estan tenint una situació de neu que es pot considerar entre bona i en caso com Chapelco ja s'ha definit com a "molt bona".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny