Notícia

Tavascan dona nom al primer vehicle totalment elèctric de Seat

És un prototip compta amb una autonomia de 450 quilòmetres i es presentarà aquest mes al Saló de l'Automòbil de Frankfurt

seat,tavascan
Tavascan dona nom al primer vehicle totalment elèctric de la marca Cupra de la companyia Seat Autor/a: ACN
Amb què es va inspirar Seat primer; en Tavascan com a poble o com estació d'esquí? Serà interessant saber-ne la resposta. El que de moment sí que sabem és que el nou Seat Tavascan és un prototip que compta amb una autonomia de 450 quilòmetres i es presentarà aquest mes al Saló de l'Automòbil de Frankfurt. Es tracta del primer vehicle de Cupra, sota el paraigua de Seat, que porta el nom d'un petit poble català i del Pirineu i, en aquest cas, el primer que portarà el nom d'un poble amb una estació d'esquí del mateix nom. Curiós, oi?


Tavascan, poble i estació d'esquí, que pertany al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà), donarà nom al primer vehicle 100% elèctric que preveu vendre la companyia automobilística Seat a través de la seva marca independent Cupra.

Amb què es va inspirar Seat primer; en Tavascan com a poble o com estació d'esquí? Serà interessant saber-ne la resposta. El que de moment sí que sabem és que el nou Seat Tavascan és el prototip té una autonomia de 450 quilòmetres i es presentarà al Saló de l'Automòbil de Frankfurt, que tindrà lloc a la localitat alemanya del 12 al 22 de setembre.

Segons ha difós l'empresa en un comunicat, l'aspecte del nou cotxe serà el d'un SUV però amb un disseny més esportiu. Comptarà amb 306 CV (225 kW), gràcies als seus dos motors elèctrics -un a cada eix del vehicle- i unes bateries d'ions de liti amb capacitat per a 77 kWh. La seva resposta, en termes de velocitat, és que arribi als 100 quilòmetres per hora en menys de sis segons i mig.

Cupra manté la tradició de Seat amb els noms, i en aquest cas ho fa amb el nom de Tavascan, nom del poble i també de l'estació d'esquí; i en aquest cas les preguntes són moltes? Hi ha tingut a veure en el nom més la condició de poble-esquí, la condició d'espai salvatge i, a la vegada, l'accés més o menys difícil en condicions de neu? O ha estat per la bellesa i puresa de l'entorn? Potser en les possibilitats de Tavascan com a espai d'activitats de natura i esportives els 12 mesos de l'any? Potser en la polivalència de l'estació d'esquí? O potser en res de tot això? A veure què hi diuen els responsables de Seat en els propers dies..

Recordar que Cupra és la marca independent integrada sota el paraigua de Seat i que en aquests moments està comercialitzant els vehicles Ateca (Aragó) i Formentor (Mallorca). Ara el nou prototip Cupra Tavascan, català i del Pirineu, farà créixer la família de Cupra i s'afegirà a aquestes dues primeres opcions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista