Notícia

Aigües braves per a tots els públics

El Parc Olímpic del Segre, un espai ideal per a l’inici i la tecnificació del piraguisme

segre,parc olimpic,la seu
A La Seu d'Urgell, aigües braves per a tots els públics Autor/a: Ajuntament de La Seu d\'Urgell
El Parc Olímpic del Segre, inaugurat l’octubre de 1990 amb l’objectiu d’acollir l’organització de les proves de piragüisme en aigües braves dels jocs olímpics de 1992, és avui en dia un referent esportiu i turístic de La Seu d’Urgell.

Es va construir a la vora el riu Segre i les instal·lacions acullen dos circuits d’aigües braves, un llac d’aigües tranquil·les, un remuntador per tornar els piragüistes a l’inici del circuit, una central hidroelèctrica i diversos edificis de serveis, a més d’un restaurant.

El Parc Olímpic de la Seu és considerat dins el sector com un lloc idoni per a iniciar-se en la modalitat d’aigües braves, motiu pel qual és habitual que sigui visitat per als qui es volen batejar en aquest esport, ja sigui com una activitat de lleure, o com un esport a testejar. Això fa que sigui freqüentat per grups d’amics, escoles, empreses o clubs esportius.
Entre el seu catàleg de serveis principals hi destaquen el piragüisme i el ràfting, tot i que el centre actua com un dinamitzador d’altres activitats esportives, i també de lleure o gastronomia, al voltant de La Seu d’Urgell.

Però el Parc Olímpic no només és una bona opció per a un bon primer contacte amb les aigües braves, ho és, sobretot, per a palistes avançats i experts. Per aquest motiu federacions i equips de competició en piragua d’arreu d’Europa destinen alguns dies del seu programa de tecnificació a fer una estada al canal d’eslàlom del parc. I a banda de la tecnificació una altra qüestió important: des de 1992 el riu Segre i la Seu d’Urgell han estat, gràcies a aquest parc, l’escenari de 18 copes del món, dos campionats del món (1999 i 2009) i d’un campionat d’Europa de piragüisme en aigües braves.

El llegat competitiu continuarà aquest mes de setembre, quan està previst que el Parc Olímpic aculli el que ja serà el seu 3r Campionat del Món. Està previst que hi participin uns 500 palistes de 60 països que convertiran aquest riu del Pirineu en el centre d’atenció del món de les aigües braves del 25 al 29 de setembre.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial