Notícia

La reusenca Núria Castán s'adjudica dues proves a Nova Zelanda i podria guanyar plaça per participar al FWT

S'ha adjudicat les dues proves als Winter Games de The Remarkables i ja és líder del FWQ 2020

Núria Castán
Núria Castán s'adjudica les dues proves de The Remarkables i ja és líder del FWQ 2020 Autor/a: Nuria Castan Team
Núria Castán s'adjudica les dues proves de The Remarkables i ja és líder del FWQ 2020. La rider catalana ha guanyat en només 36 hores dues proves de 2 * i 4 * a Nova Zelanda i lidera el rànquing per aconseguir l'única plaça per al Freeride World Tour.


Núria Castán no ha pogut començar millor les competicions de la temporada 2019/2020 amb dues victòries a The Remarkables, Nova Zelanda. Castán ha guanyat dues proves de 2 * i 4 * gairebé sense descans, en 36 hores, que li han proporcionat el lideratge provisional del Campionat del Món de Freeride FWQ 2020.

La primera prova es va disputar a la cara Shadow Basin de The Remarkables, durant la matinada de dissabte a Catalunya. Era la primera prova de la temporada FWQ de 2 * i Castán la va afrontar com un escalfament per a la competició de 4 *. El descens va ser molt ràpid, la rider de Reus va realitzar un parell de salts grans en el tram superior mentre mantenia la velocitat i la fluïdesa en el descens. En el tram inferior va realitzar un parell de salts més en roques no tan grans i, sense perdre la gran velocitat en el descens, va aconseguir realitzar un truc anomenat "indy-grab" el que li va valer uns punts addicionals en la classificació final. Segons declaracions de Núria Castán a l'organització, The North Face Frontier, en l'entrevista posterior al lliurament de premis: "ha estat molt bo per a mi poder competir en aquestes condicions de neu i m'agradaria poder fer el mateix en la prova de 4 *".

Gran Victòria a la 4 * guanyant a la rider del FWT, Maria Kuzma

La prova de 4 * era realment important per a Núria, ja que amb els punts obtinguts ha tornat a ocupar la primera posició del FWQ 2020 i a optar així a l'única plaça d'ascens al FWT (Freeride World Tour).

El nivell dels participants en aquesta competició era alt, només es van classificar 06:00 riders i una wild card concedida a una rider de Nova Zelanda. Les sis riders es troben entre les 12 primeres del Campionat FWQ 2020 i fins i tot va participar Maria Kuzma, rider que actualment participa en el FWT. El mèrit de la rider catalana en aconseguir la victòria per segon any consecutiu és molt destacable.

nuria-castan-podi-the-remarkables-dos
Núria Castán en acció en el descens en Alta Xuts, prova de 4 *

El descens de Núria en Alta Chutes, cara amb un pendent molt considerable, va ser molt vertiginós. Aquest cop va canviar d'estratègia i en lloc de fer diversos salts sobre roques més o menys petites va escollir dos salts de grans dimensions. Tots dos els va realitzar en el tram superior i en el tram mitjà, amb altures d'entre 3 i 4 metres, que van ser rebuts amb comoditat. La neu es trobava molt compactada sense arribar a estar dura del tot, el que li va facilitar l'aterratge en els salts. En el tram inferior va fer un recte fins a la zona d'arribada.

Segons declaracions de l'organització: "Castán va ser capaç d'elevar el grau de dificultat dels salts que normalment els snowboarders no són capaços d'afrontar en aquesta cara". Núria Castán en les entrevistes posteriors al pòdium va declarar: "Estic molt emocionada sobretot pel gran salt que vaig fer a la zona mitjana, encara que la recepció va ser una mica perillosa per l'estat de la neu, estic molt feliç del que he aconseguit amb la neu que hi havia a la cara".


Núria Castán en acció a The Remarkables (Foto: Nuria Castan Team).

Palmarès d'èxit a Nova Zelanda

Des de fa quatre temporades, la rider catalana de Head Snowboards comença les competicions oficials a Nova Zelanda. I fins ara, ha disputat fins a 11 competicions de les quals ha obtingut 7 primeres posicions (entre 2 * i 4 *) i un 3r en la de 4 * de fa dues temporades. A més, les 6 últimes competicions disputades les ha guanyat totes de manera consecutiva. Les antípodes se li donen molt bé a Núria Castán i li serveixen per arribar a Europa en excel·lents condicions per tenir la puntuació necessària per a la classificació de les proves de 4 * i mantenir les opcions de pujar al FWT intactes.

Rànquing FWQ 2020 Actual (Categoria SNB Dones)

clasificacio-the-remarkables
Totes les fotos i nota de premsa han estat facilitades pel Team de Núria Castán

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny