Notícia

L'equip de fons andorrà entrenarà a la glacera del Passo Stelvio

Han estat entrenant a Castellar de n’Hug (Alt Berguedà) i a Stavanger (Noruega)

Passo Stelvio
L'equip de fons andorrà entrenarà a la glacera del Passo Stelvio Autor/a: Silvano Rebai
L’equip d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí, amb Irineu Esteve i Carola Vila, ha realitzat diferents estades durant la pretemporada, la qual continuarà en les pròximes setmanes.


L’equip durant aquest primer bloc de treball ha realitzat dues concentracions, la primera a Castellar de n’Hug on va fer un treball  de base important, amb moltes hores de rollerski i molts treballs de força. La segona concentració la va fer a Stavanger (Noruega), on es van fer treballs més específics en pista de rollerski, i dues curses per comparar els estats de forma amb els equips més potents de la Copa del Món i així veure com es troben tant Irineu Esteve com Carola Vila respecte a aquests equips.
 
Així valorava el tècnic Joan Erola el treball fet fins ara: “La valoració és bona en els dos casos. Teníem un punt de comparació en saber els temps de l’any passat com a nivell de confrontació amb altres equips, i en els dos casos es van superar els nivells esportius de l’any passat”.
 
Pel que fa a les pròximes concentracions del mes de setembre i octubre, l’equip tindrà de camp base el Passo Stelvio. La primera de les estades començarà el 12 de setembre, amb 8 dies d’esquí i 8 dies a casa, i així alternant durant les següents setmanes. En aquest període es començaran a fer treballs més específics i de posta a punt per a les primeres curses de novembre.
 
Joan Erola, per la seva part, hi afegeix: “També farem dues curses en aquest període, una el dia 21 a Sobere (Itàlia), una cursa plana que ens anirà bé per guanyar velocitat, i el dia 6 d’octubre al trofeu Sportful. Aquesta darrera és la cursa més prestigiosa a Itàlia i és una cronoescalada. L’any passat Irineu va guanyar en categoria absoluta i Carola en la júnior”.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial