Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

rasos de peguera
Postal del Rasos de Peguera Autor/a: Postal
Ens sabeu dir a quina estació corresponia aquesta postal? Sabeu reconèixer les muntanyes del fons? Dues pistes: va ser feta a mitjans dels anys 70 i va ser produïda i comercialitzada per Foto Cine Luigi.


Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal que publiquem correspon a l'estació d'esquí de Rasos de Peguera. Aquesta era l’única estació d’esquí situada al Berguedà i tenia una bona afluència de clients donada la seva proximitat a Barcelona. Curiosament va ser als Rasos de Peguera el primer lloc de Catalunya on es va practicar l’esqui, pels voltants de 1908.

L’estació va obrir oficialment l’any 1975 i va tancar el 2004 després de diverses temporades amb resultats negatius. Sense canons de neu, nevades escasses i una cota màxima relativament baixa l’estació oferia pocs dies de temporada.

Tenia cinc teleesquís, botiga, cafeteria-restaurant, escola d’esquí…  en definitiva, una estació amb cara i ulls. S’hi practicaven les dues disciplines de l’esquí: la nòrdica i l’alpina i va ser la única estació catalana on a l’estiu s’hi practicava esquí en línia sobre gespa, obrint un teleesquí en funció de la demanda de grups organitzats.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial