Notícia

Saps on és?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

rasos de peguera
Postal del Rasos de Peguera Autor/a: Postal
Ens sabeu dir a quina estació corresponia aquesta postal? Sabeu reconèixer les muntanyes del fons? Dues pistes: va ser feta a mitjans dels anys 70 i va ser produïda i comercialitzada per Foto Cine Luigi.


Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal que publiquem correspon a l'estació d'esquí de Rasos de Peguera. Aquesta era l’única estació d’esquí situada al Berguedà i tenia una bona afluència de clients donada la seva proximitat a Barcelona. Curiosament va ser als Rasos de Peguera el primer lloc de Catalunya on es va practicar l’esqui, pels voltants de 1908.

L’estació va obrir oficialment l’any 1975 i va tancar el 2004 després de diverses temporades amb resultats negatius. Sense canons de neu, nevades escasses i una cota màxima relativament baixa l’estació oferia pocs dies de temporada.

Tenia cinc teleesquís, botiga, cafeteria-restaurant, escola d’esquí…  en definitiva, una estació amb cara i ulls. S’hi practicaven les dues disciplines de l’esquí: la nòrdica i l’alpina i va ser la única estació catalana on a l’estiu s’hi practicava esquí en línia sobre gespa, obrint un teleesquí en funció de la demanda de grups organitzats.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista