Notícia

Puigbalador, petita sobre plànols, gran sobre els esquís

Un alt percentatge de pistes no disposen de neu artificial, fet que fa gaudir de neu de molt bona qualitat.

De sempre s'ha dit que l'estació de Puigbalador és petita. Ara bé, quasi tothom que la visita coincideix en una cosa: sembla molt més gran del que pensava! I tenen raó. Us explico el perquè.


Situada a la comarca del Capcir, aquesta estació està situada al bell mig de boscos. Un cop arribem, trobem l'aparcament principal, al costat de l'edifici de serveis: lloguer de material, venda de forfets, restaurant i una àmplia terrassa on prendre el sol.

Prenem el telecadira de 4 places, ens enlairem fins a la zona on són la majoria de pistes, a l'esquerra majoria de color vermell i negre i a la dreta pistes més fàcils, blaves i verdes.

Al prop de la pista negre Les Bosses ens trobem un munt d'itineraris freeride. A l'altre costat, tocant la pista blava Marmotte, trobem diversos calaixos i barres per poder practicar freestyle alternant amb la pista blava.

Majoria de pistes amb neu natural

Un alt percentatge de pistes no disposen de neu artificial, fet que fa gaudir de neu de molt bona qualitat. Només disposen d'una seixantena de canons de neu a la part baixa de l'estació. Diaridelaneu va estar aquest diumenge a Puigbalador i podem afirmar que tenen neu per donar i vendre.

Data tancament estació

Malauradament no tot són bones notícies, l'estació ha fet públic que a partir de demà només obrirà els caps de setmana fins al 22 de març. En conversa amb el director de l'estació ha afirmat que "malgrat les grans nevades de finals de temporada i de tenir un munt de neu natural, el fet que la temporada va trigar tant a començar, per manca de neu, ha estat un llast massa important per poder allargar la temporada". Si a més afegim el famós canvi de xip de la gent, un cop comença a fer calor i ja pensen en platja, encara li donen més motius.

Ara bé, veient a l'horitzó una travessa del desert imminent (l'estiu), el nostre consell és aprofitar fins al darrer moment per gaudir d'aquesta estació sorprenent que us espera amb un munt de neu. Els caps de setmana de març l'estació continuarà oberta. Si tenim present la seva cota alta, a 2.400 m. tenim motius per pensar que esquiar en aquesta estació és una bona opció per al tram final d'aquesta temporada. Som-hi?

Altres articles relacionats:

Web de l'estació: www.puyvalador.fr
Galeria d'imatges de Puigbalador en aquest enllaç.
Article opinió sobre Puigbalador en aquest enllaç.
Entrevista amb Didier TissotDirector de Puigbalador en aquest enllaç.
Entrevista amb Moisès Costa - Llúcia García Director tècnic i gerent Escola Esquí Descens RACC, aquí.
Entrevista amb Eva Martínez Responsable de comunicació a Puigbalador en aquest enllaç.

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


44%


9%


47%

32 vots