Notícia

Marcel Hirscher es retira de la competició

L'esquiador austríac ha estat dues vegades campió olímpic i vuit de la general de la Copa del Món

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher a Soldeu Autor/a: Grandvalira - Agence Zoom - Alain-Grosclaude
L'esquiador austríac, dues vegades campió olímpic i vuit de la general de la Copa del Món, ha anunciat aquest dimecres el final de la seva carrera esportiva. Una cosa que es donava per gairebé feta en les últimes setmanes però que ahir va confirmar.


Finalment ahir es va fer públic en roda de premsa, al centre de conferències Gusswerk a Salzburg, la decisió de l'austríac Marcel Hirscher sobre la seva continuïtat en competició el pròxim hivern.

Ha estat després de guanyar vuit Copes del Món consecutives, quan Hirscher ha anunciat la seva retirada definitiva de l'esquí davant els mitjans de comunicació de mig món, cosa difícil d'imaginar fa uns mesos enrere.

Marcel Hirscher, de 30 anys, ho va anunciar a Salzburg en una roda de premsa retransmesa en directe i en horari de màxima audiència per la televisió pública austríaca.

67 victòries a la Copa del Món

Després de dotze temporades al circuit de la Copa del Món, Hirscher ho ha guanyat tot i pot reclamar el títol del millor esquiador de la història gràcies a les seves vuit victòries en la classificació general de la Copa del Món, superant a mites com el luxemburguès Marc Girardelli, que s'havia quedat en cinc, i a la seva compatriota austríaca Annemarie Moser-Pröll, amb sis.

A ells se sumen dos ors olímpics (eslàlom i combinada alpina) el 2018 a Pyeongchang (Corea del Sud), cinc títols de campió del món (tres a eslàlom, una combinada i un gegant) i sis Globus de Cristall d'especialitat de la Copa del Món (eslàlom i gegant).

En la seva carrera, ha guanyat 67 proves de la Copa del Món, el segon que més victòries té després el suec Ingemar Stenmark (86), la referència absoluta fins ara.

Batre el rècord de Stenmark no ha estat suficient motivació perquè segueixi en actiu una temporada més, mentre que els pròxims esdeveniments importants (Mundial 2021, Jocs Olímpics 2022) semblen estar massa lluny.

Després dels Jocs de Pyeongchang de 2018 Hirscher havia dubtat sobre la continuïtat de la seva carrera. Havia tornat a expressar el seu cansament durant la primavera, i després va avortar un primer anunci programat per a finals de juliol.

La paternitat li ha canviat prioritats

Després de ser pare fa un any, també va mostrar el desig de trobar un ritme de vida més tranquil que no pas la disciplina de ferro dels esportistes d'alt nivell.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial