Notícia

L’alpinista Sergi Mingote, primer ambaixador de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

Mingote ha accedit al repte de coronar els catorze 8.000 en 1.000 dies i sense oxigen

Sergi Mingote,CAR,sant cugat,
L’alpinista Sergi Mingote, primer ambaixador de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Oficina olímpica Pirineus-Barcelona2030
Mingote ha accedit al repte de coronar els catorze 8.000 en 1.000 dies i sense oxigen, fet que converteix l’aventura en un repte exclusiu i sostenible, com també ho és la candidatura olímpica. El director del Programa olímpic, Gerard Figueres, ha afirmat que “és una alegria que el Sergi esdevingui la cara més internacional del projecte olímpic per els valors amb què treballa”.


L’alpinista Sergi Mingote serà el primer ambaixador de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona. Ho han oficialitzat avui, en roda de premsa, el mateix Mingote i el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física i director del Programa Pirineus-Barcelona 2030, Gerard Figueras

L’alpinista de Parets ha comparegut aquest matí davant els mitjans i ha fet pública la seva voluntat de fer els catorze cims per sobre dels 8.000 metres, sense oxigen i durant els propers 1.000 dies. En conjunt, el projecte Pirineus-Barcelona treballa sota un plantejament que encaixa amb els criteris de sostenibilitat i rigor del nou paradigma olímpic, de la mateixa manera que ho suggereix el repte que encararà Mingote durant els propers anys. Mingote comparteix amb els JJOO la voluntat de ser un projecte exclusiu i de complet respecte pel medi ambient. 

Segons Mingote, “el projecte és una oportunitat per a donar a conèixer tot el territori català”, espai d’entrenament de l’alpinista i “per al qual la candidatura és el millor aparador”. “Som una primera potencia a nivell esportiu i un projecte com aquest ens farà donar un salt quantitatiu. L’esport català seguirà sent un referent a nivell mundial”, ha dit. 

Per la seva banda, Gerard Figueres, ha mostrat agraïment per l’oportunitat de compartir projecte amb l’alpinista català. “Per a Pirineus-Barcelona, aquest és un regal i una oportunitat magnífica per lligar el repte del Sergi amb un dels grans reptes de país que encarem amb els JJOO”. També, el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, ha elogiat el de Parets: “El Sergi representa algú que s’estima la muntanya i tracta els reptes amb el màxim respecte pel medi ambient, tots els seus projectes tenen una vessant inclusiva, com també ho és Pirineus-Barcelona 2030”. 

Mingote, actualment President de ONAT Foundation, una fundació que te com a objectiu la inclusió mitjançant l'esport, abanderarà així un projecte que es formalitzarà en els propers mesos com a candidatura davant del Comitè Internacional Olímpic (CIO).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny