Notícia

Pla de protecció per al paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Tres sessions informatives serviran per iniciar un procés participatiu del Pla de protecció del medi natural

serra cadi,cadi
S'inicia un procés participatiu del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró Autor/a: Diaridelaneu.cat
Bellver de Cerdanya, Bagà i Alàs acolliran aquest mes de setembre tres sessions informatives que tenen per objectiu implicar el territori en l’elaboració del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Cadí-Moixeró, que haurà de servir per a l’ordenació i gestió d’aquest espai. A l’octubre es preveuen nou sessions de treball amb els actors interessats del territori per orientar la redacció del Pla.


El Parc Natural del Cadí-Moixeró organitza aquesta tarda la primera de les tres sessions informatives del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del parc, que és l’eina establerta en la legislació específica d’espais naturals per a l’ordenació i gestió d’aquests espais.
 
Precisament, amb l’objectiu d’implicar el territori en l’elaboració d’aquest document, dimarts passat va tenir lloc aquesta primera sessió informativa a Bellver de Cerdanya, a les 18h al centre cívic del municipi. Avui dijous 12, se celebrarà una segona sessió a Bagà, a les 18h al centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró i dimecres 25 a Alàs, també a les 18h al local municipal.
 
L’objectiu és implicar el territori en la redacció d’aquest pla, que establirà els objectius de l’espai, regularà els usos del sòl i l’aprofitament dels recursos naturals i el seu ús públic. Per això, inclourà normes i directrius de gestió que garanteixin la conservació del patrimoni natural, la biodiversitat, la geodiversitat i la qualitat paisatgística, sense oblidar el patrimoni cultural, material i immaterial. El pla també servirà per encabir les oportunitats socials i econòmiques en aquest territori basades en la conservació d’aquest patrimoni natural.

Posteriorment, cap a l’octubre s’organitzaran nou sessions de treball a diverses localitzacions de les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i l’Alt Urgell, per convidar la ciutadania, els diversos sectors implicats (agroramader, forestal, turístic, ambiental, administració, ajuntaments, etc.) i els propietaris de finques a debatre les línies estratègiques relacionades amb la gestió del parc i a fer-hi propostes, per començar a establir els eixos i les mesures que regiran la protecció i ús dels espais del parc.
 
En aquestes sessions participatives es debatran els aspectes estratègics per al parc i es recolliran les propostes i visions dels diferents sectors. Amb la intenció de facilitar la participació, les jornades de treball estaran repartides pels diversos municipis de l’àmbit del Parc Natural del Cadí – Moixeró. També s’habilitarà una plataforma en línia de participació principalment per a qui no pugui assistir a les sessions presencials, però també per donar l’oportunitat de completar les aportacions amb aspectes que puguin sorgir posteriorment a les sessions.
 
El novembre es preveu convocar sessions de retorn de la informació recollida durant les reunions de l’octubre, per després iniciar la redacció del document. Més endavant, quan hi hagi un primer projecte de pla, aquest se sotmetrà a informació pública perquè tota institució, entitat o persona interessada pugui presentar al·legacions. També se sol·licitaran informes als diversos departaments i administracions afectades. L’aprovació definitiva del pla correspon al Govern de la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny