Notícia

I pel setembre bikepark, tranquil·litat i bones fotos

Crònica d'una jornada fotogènica al bikepark de La Molina un 6 de setembre

bicicleta,estiu,DH,circuit,marmota,miguel-soto,vaques,molina
Gaudint dels paisatges de la pista Marmota al boikepark de La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
Feia dies, setmanes, que estava pendent la sessió downhill que cada estiu intento no deixar de fer al bikepark de La Molina. I així va ser. El passat 6 de setembre va resultar ser el dia perfecte per molts motius, entre els quals una jornada molt productiva en fotografies. Però hi ha altres motius que fan que el mes de setembre sigui un mes ideal per deixar-se caure al bikepark. Els voleu saber?


Setembre és un mes molt esperat entre la comunitat dels esquiadors, i ho és perquè marca el compte enrere per a una nova temporada de neu. Però no només perquè significa el compte enrere de la xifra màgica dels menys de 100 dies fins al primer dia d'obertura de pistes, que normalment totes les estacions situen entre els dies 1 i 10 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, també ho és perquè amb l'entrada al setembre s'acaben les vacances de molts estiuejants i sembla que tot plegat, a poc a poc, torna a una suposada normalitat en l'imaginari dels esquiadors.

Setembre, doncs, és un bon moment per gaudir del bikepark de La Molina, més encara si és un dia entre setmana, ja que la tranquil·litat serà un dels al·licients amb què qualsevol biker es trobarà als circuits de downhill de La Molina.

I així va ser, el passat 6 de setembre vam fer unes baixades per diferents circuits del bikepark, i vam encertar un dia amb una atmosfera especial. I és que al setembre la calor ja no apreta, l'evaporació és menys intensa i fa que l'aire sigui més nítid, ideal per capturar bones imatges.

bicicleta-estiu-DH-circuit-guineu-miguel-soto-molina-foto-ivan-sanz
Entrant a la pista Guineu del bikepark de La Molina (Foto: IST).

Tres pistes i bones fotos

Una de les coses en què destaca el bikepark de La Molina és que els seus circuits ofereixen bones panoràmiques sobre l'entorn. Es pot dir, sense por a equivocar-nos, que en aquest sentit és un paratge fotogènic. La combinació del cel blau intens que ofereix el mes de setembre, la tranquil·litat amb què podem transitar pels seus circuits i elements sempre agradables de fotografiar com els prats verds d'alta muntanya, les vaques que hi pasturen, els boscos de pi negre i els llacs que, de fons ens ofereix el paratge, són el que permeten gaudir tant de la bicicleta com de l'oportunitat de fer bons clics als qui som aficionats a la fotografia o, encara més, a la xarxa social de moda l'Instagram.

bicicleta-estiu-DH-circuit-guineu-telecadira-molina
En descens i sortint del bosc a la pista Guineu (Foto: Miguel Soto).

Primera baixada del dia: per la pista Guineu

Poc més tard de les 10 del matí ja estàvem equipats a l'estil "motocross" davant el telecabina Alp 2500. I cap amunt. La nostra primera visita del dia: la Guineu.

Aquesta és una pista blava de poc més de 6 quilòmetres i 680 m de desnivell. La part alta, descoberta de bosc, és possiblement l'espai que dóna més joc per a capturar imatges que combinin cel, bosc i llac. I de decorat de fons? A escollir entre el Puigmal o l'Alta Cerdanya.

bicicleta-estiu-DH-circuit-guineu-miguel-soto-cerdanya-foto-ivan-sanz
En descens per la pista Guineu. Al fons, Puigcerdà, l'Alta Cerdanya i el pic Peric  (Foto: Miguel Soto).

La part del circuit que entra al bosc també té un parell de trams on, encertant la perspectiva, en podrem treure suc, com ara en els dos salts que trobem en la part baixa del circuit.

bicicleta-salt-DH-circuit-guineu-miguel-soto-molina-foto-ivan-sanz
Miguel Soto saltant pel circuit de la Guineu (Foto: IST).

Marmota i coll de Pal

La combinació dels circuits Marmota, de 3,5 quilòmetres i 395 m de desnivell, amb el circuit de Coll de Pal, de 5,3 quilòmetres i 480 m de desnivell, és el traçat més llarg i variat que podrem rodar al bikepark.

bicicleta-DH-circuit-llac-marmota-miguel-soto-molina-foto-ivan-sanz
En descens per la Marmota. Al fons el llac de La Molina (Foto: IST).

Per al meu gust també hi afegiria que és el traçat més divertit i fotogènic. La pista Marmota, blava i descoberta de bosc, ens ofereix a la part alta unes panoràmiques gairebé aèries sobre la part central de La Molina, mentre que la segona part a enllaçar, la pista Coll de Pal (blava), ens permet captar imatges amb el coll de Pal de fons, sempre verd i ben siluetat pel cel blau que retalla a la perfecció el perfil dels pendents del Puigllançada i el Serrat. Les vaques, que tot sovint pasturen tranquil·les per la zona, també ens van ajudar en determinats trams a fer més simpàtiques les nostres captures.

bicicleta-salt-DH-circuit-marmota-miguel-soto-molina-foto-ivan-sanz
Inici pista Marmota. Al fons, el Puigmal (Foto: IST).

bicicleta-DH-vaques-miguel-soto-molina
Les vaques "controlant" el circuit Marmotes (Fotos: IST).

bicicletes-DH-vaques-miguel-soto-molina

Cap problema, una mini ronda inferior per no molestar-les i "bon dia" vaques (Fotos: IST).

All forOne

Imprescindible de visitar. El circuit All forOne es va obrir ara fa dos anys i en aquest poc temps ha aconseguit projectar-se com un circuit que requereix, si o si, ser rodat en les visites al bikepark de La Molina.

bicicleta-DH-circuit-llac-all-for-one-bosc-miguel-soto-molina
En descens pel circuit All For One. Al fons, coll de Pal (Foto: IST).

S'hi accedeix amb el telecadira Cap de Comella i amb 370 m de desnivell i 3 quilòmetres de llargada ens permet gaudir del bosc, sempre ombrívol, de la muntanya de Comella. El fet que sigui un circuit dins d'un bosc ens obliga a escollir amb cura els llocs on fer clics que llueixin. El premi, però, és que gaudirem d'un circuit sempre a l'ombra, un sòl més humit i compacte i unes perspectives panoràmiques poc habituals.

El telecadira Cap de Comella també ens permet fer dues pistes verdes, La Moli i la Lina, i una pista blava, variant de la All For One, la pista Bosc.

bicicletes-DH-all-for-one-miguel-soto-molina
En descens i saltant per circuit All For One. De fons la muntanya de la Tosa (Foto: IST).

Dies de compte enrere

En definitiva, doncs, de la nostra visita al bikepark en va sortir una jornada ben productiva. Serà que el setembre, pel que hem explicat a l'encapçalament de l'article, és un mes fotogènic per fotografiar la muntanya? O hi ha dies en què la muntanya de la Tosa se'ns presenta especialment fotogènica? La resposta sembla evident: la conjuntura del mes setembre, una activitat com el descens en bicicletes i la fotografia es conjuren aquests dies per oferir-nos a La Molina una bona jornada en plena natura, ideal per al compte enrere que ha de cobrir de blanc, i esperem que ben aviat, la muntanya de la Tosa.

Gràcies també a MiguelSoto per prestar-se amb les fotos.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny