Notícia

La Copa del Món d'slopestyle torna a Font Romeu el 2020

L'estació de l'Alta Cerdanya acollirà el circuit d'slopestyle dels dies 9 a l'11 de genere de 2020

FIS Merimée,Freestyle Skiing World Cup,slopestyle
Torna l'espectacle de la Copa del Món d'slopestyle a Font Romeu per 4a vegada Autor/a: FIS - Merimée
La Copa del Món d'slopestyle torna a Font Romeu per 4a vegada consecutiva. Del 9 a l'11 de gener el circuit més espectacular farà parada a l'estació de l'Alta Cerdanya.


Torna el circuit de la Copa del Món de Freestyle a Font Romeu per 4a vegada consecutiva. El circuit passarà per l'estació de l'Alta Cerdanya, però no serà la única del Pirineu en rebre l'espectacle dels salts.
 
La Copa del Món de Slopestyle ja comença a ser un clàssic a l'estació de l'Alta Cerdanya. Hi va arribar per primera vegada el gener de 2017, va repetir el desembre de 2017 i el gener de 2019 s'hi organitzava la tercera edició.

L'slopestyle és una disciplina esportiva d'hivern que es practica tant sobre una planxa de surf de neu com amb esquís. Es tracta de realitzar una successió de figures acrobàtiques i aèries sobre una pista de descens, especialment preparada per a això. Després de la celebració dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el slopestyle s'ha convertit en una de les proves més populars i festives de les disciplines olímpiques. Els esquís que s'utilitzen en el slopestyle són de doble espàtula, el que permet utilitzar el revers o cua igual que si fos l'espàtula davantera.
 
"Mimar" els practicants de freestyle

L'estació de l'Alta Cerdanya ja fa temps que va apostar i cuidar els practicants de les modalitats d'esquí i surf lliure i això implica un cost econòmic important per deixar les pistes preparades, en el seu cas al sector Roc de la Calma.

El parc freestyle està instal·lat a les pistes "Bellevue" i "Roc de la Combe", a l'extrem oest de l'estació i en plena cara sud i, per aquest motiu, amb una alta insolació. Això fa que sigui una zona molt acollidora per als practicants de la modalitat, ja que la climatologia és en aquest punt més suau: menys vent que en altres sectors, temperatures més altes i absència d'esquiadors d'alpí que prefereixen la neu de les pistes de la cara nord. Per contra, la zona requereix una alta innivació per compensar l'orientació a sud, un fet que suposa una inversió en energia molt més costosa que en qualsevol altra part de l'estació orientada a nord.

Camp d'operacions "freeski" de la FCEH

Les instal·lacions de Font-Romeu i la seva especialització en aquesta modalitat d'esquí lliure no ha passat per alt als esquiadors del Principat. De fet, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), la Real FederaciónEspañola de Deportes de Invierno (RFDEI) i les federacions d'Andorra, Astúries, Madrid, La Rioja i Navarra, hi han organitzat Campus d'entrenaments de Freeski.

Esport olímpic a Sotxi 2014 i a Pyeongchang 2018

El currículum de l'estació nord-catalana en slopestyle segur que també haurà influït amb tota seguretat en la concessió d'aquesta Copa del Món, ja que l'organització de proves i curses ha estat una constant en els darrers anys. Cal recordar que aquesta modalitat de lliscament lliure basada en una baixada que inclou salts, trucs o superar calaixos i baranes és un dels esdeveniments més seguits dins el calendari dels X Games d'hivern i ja va ser esport olímpic als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014 i a  Pyeongchang 2018.

Calendari SlopeStyle i Freeski 19-20 en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny