Notícia

Acte de suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

Part de la societat civil catalana organitza un acte a favor de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

presentacio,civil
Acte de suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: FCEH
L’Auditori 1899 del Barça ha acollit un acte amb personalitats i empreses de la societat catalana per donar suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 per organitzar uns Jocs d’Hivern. L’acte ha estat una iniciativa de Sport Cultura Barcelona, integrada per més de 30 associacions.


presentacio-foto-feec

La institució cultural i esportiva Sport Cultura Barcelona ha organitzat avui un acte de suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. L'Auditori 1899 del Futbol Club Barcelona n'ha estat l'escenari. L'acte ha reunit representants de diverses entitats culturals, esportives i econòmiques del país, i, segons Albert Agustí, president de Sport Cultura, s'ha fet amb la voluntat d'enviar un missatge a polítics i a dirigents del país.

Amb el lema 'Hi serem', en l'acte hi han intervingut el president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí; el del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el del Cercle d'Economia, JavierFaus; el del Racc, Josep Mateu; el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), AlejandroBlanco, i el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional Joan Antoni Samaranch.

També han participat el president del Centre Excursionista de Catalunya, Eduard Cayón; el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó; la comissària de l'Smart City ExpoWorldCongress Pilar Conesa; l'esquiadora Núria Pau; el periodista Rafa Vilasanjuán, i els esportistes Jordi Arrese i Jordi Villacampa, que van participar en els Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

Entre els assistents, Juan Antonio Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, que ha explicat que la candidatura "ho té tot per tirar endavant, però li falta unitat i voluntat política". També hi ha afegit que "els tècnics han vingut a Catalunya i han lloat la capacitat de la candidatura. L'elecció s'ha de fer el 2023" però que si " Barcelona ho té a punt abans, la nominació es podria avançar."

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, com a amfitrió, ha parlat a l'acte i ha explicat que estan "remodelant l'estadi, amb l'Espai Barça, amb un nou Palau Blaugrana i palau de gel que estarà a disposició d'aquesta candidatura".

AlejandroBlanco, president del COE, s'ha expressat en termes semblants i ha dit que "els Jocs són perfectament realitzables" però que "cal trobar un clima de diàleg i entesa".

Josep Mateu, president del RACC, "cal acabar els projectes de transport pressupostats, tant de carretera com de tren, per aconseguir que el Pirineu quedi a dues hores i mitja de Barcelona en transport públic" i ha recordat que els Jocs han de servir  "per accelerar aquestes obres ja previstes".

Alfred Rodríguez Picó ha explicat que "per al 2030, les expectatives de neu no són dolentes" i que per tant cal ser "optimistes sobre la possibilitat de tenir neu aquelles dates", ha conclòs.

Ha tancat l'acte el president del Centre Excursionista de Catalunya, que ha subratllat que la candidatura és una oportunitat per guanyar cohesió, potenciar els Pirineus i impulsar infraestructures necessàries per a un accés ordenat i més sostenible a la natura.

L'acte ha començat amb la projecció d'un vídeo d'homenatge a Blanca Fernández Ochoa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny