Notícia

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa a Arinsal

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF, que té tot els punts per convertir-se en un esport olímpic, concentrarà tot l’esdeveniment a Arinsal amb les proves Individual Comapedrosa i Vertical Arinsal.

cartell,comapedrosa
Cartell de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa a Arinsal Autor/a: Vallnord-Pal-Arinsal
La Federació Andorrana de Muntanyisme i Vallnord-Pal-Arinsal organitzen la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF, Comapedrosa Andorra. La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF, que té tot els punts per convertir-se en un esport olímpic, concentrarà tot l’esdeveniment a Arinsal amb les proves Individual Comapedrosa i Vertical Arinsal.


La Federació Andorrana de Muntanyisme celebra l’11a edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya al Principat. Vallnord-Pal-Arinsal acollirà per 9a vegada l’esdeveniment que tindrà lloc els propers 25 i 26 de gener del 2020 al sector d’Arinsal. La Comapedrosa Andorra World Cup, amb una identitat dinàmica i moderna que reflexa l’esperit de l’esdeveniment, rep aquest nom ja que una de les proves es durà a terme dins de l’entorn del Parc Natural Comunal del Comapedrosa.
 
La Comapedrosa Andorra realitzarà les dues proves a Arinsal, contribuint a la millora de la logística, a la preparació de la cursa i el seu funcionament. A més, per als esportistes suposa un avantatge pel que fa la ubicació ja que es minimitzen els trasllats i s’agilitza l’accés a pistes, a més de ser un poble amb una gran capacitat a nivell d’hotels, restauració i ambient. La Individual Comapedrosa tindrà lloc dissabte 25 de gener i la Vertical Arinsal se celebrarà al dia següent. Aquesta és la segona etapa de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que arrencarà a França el 20 de desembre de 2019 i posarà punt final el 2 d’abril de 2020 a Itàlia. Està previst que les curses siguin retransmeses a través de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) i en streaming a la pàgina web de Comapedrosa Andorra i Vallnord-Pal-Arinsal.

 Individual Comapedroa

La prova inaugural d’aquesta Copa del Món a Andorra es caracteritza per ser la cursa més dura d’aquesta etapa i es durà a terme entorn al Parc Natural Comunal del Comapedrosa, una cursa que arribarà fins als 2.942 metres d’altitud, el pic més alt d’Andorra i 1.850 metres de desnivell. Part d’aquest itinerari és el mateix que es realitza amb la Copa del Món Skyrace Comapedrosa a l’estiu.
 
Vertical Arinsal

Al dia següent, el 26 de gener la competició es traslladarà a la pista d’esquí de Les Marrades amb un recorregut de 740 metres de desnivell i caracteritzada per ser l’afavorida dels corredors millor posicionats del món. La prova vertical es realitza íntegrament a la pista d’esquí per permetre als esportistes mantenir un nivell d’intensitat màxim sense que es generi cap interferència durant la progressió.
 
Els itineraris de les dues proves, a més de ser dissenyats completament per als corredors, son proves que tenen com a objectiu acostar el públic a l’esdeveniment. L’accés directe i fàcil per part del públic és possible gràcies als telecadires d’Arinsal i el telefèric d’Arinsal-Pal, permeten millorar l’experiència de la Copa del Món.
 
 Nova web i actualització de xarxes

La Comapedrosa Andorra estrena pàgina web, comapedrosaandorra.com, on es podrà trobar tota la programació de les proves, els reglaments i qualsevol tipus d’ informació sobre la Copa del Món, així com allotjament, voluntaris i accions socials. D’altra banda, l’esdeveniment podrà seguir-se a través de les xarxes socials via Twitter (@ComapedrosaWC), Instagram (@ComapedrosaWorldCup) i la pàgina de Facebook s’activarà en breu.
 
Més informació sobre la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF
www.comapedrosaandorra.com
www.fam.ad
 
Més informació sobre Vallnord-Pal-Arinsal
www.vallnordpalarinsal.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista