Notícia

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa a Arinsal

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF, que té tot els punts per convertir-se en un esport olímpic, concentrarà tot l’esdeveniment a Arinsal amb les proves Individual Comapedrosa i Vertical Arinsal.

cartell,comapedrosa
Cartell de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa a Arinsal Autor/a: Vallnord-Pal-Arinsal
La Federació Andorrana de Muntanyisme i Vallnord-Pal-Arinsal organitzen la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF, Comapedrosa Andorra. La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF, que té tot els punts per convertir-se en un esport olímpic, concentrarà tot l’esdeveniment a Arinsal amb les proves Individual Comapedrosa i Vertical Arinsal.


La Federació Andorrana de Muntanyisme celebra l’11a edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya al Principat. Vallnord-Pal-Arinsal acollirà per 9a vegada l’esdeveniment que tindrà lloc els propers 25 i 26 de gener del 2020 al sector d’Arinsal. La Comapedrosa Andorra World Cup, amb una identitat dinàmica i moderna que reflexa l’esperit de l’esdeveniment, rep aquest nom ja que una de les proves es durà a terme dins de l’entorn del Parc Natural Comunal del Comapedrosa.
 
La Comapedrosa Andorra realitzarà les dues proves a Arinsal, contribuint a la millora de la logística, a la preparació de la cursa i el seu funcionament. A més, per als esportistes suposa un avantatge pel que fa la ubicació ja que es minimitzen els trasllats i s’agilitza l’accés a pistes, a més de ser un poble amb una gran capacitat a nivell d’hotels, restauració i ambient. La Individual Comapedrosa tindrà lloc dissabte 25 de gener i la Vertical Arinsal se celebrarà al dia següent. Aquesta és la segona etapa de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que arrencarà a França el 20 de desembre de 2019 i posarà punt final el 2 d’abril de 2020 a Itàlia. Està previst que les curses siguin retransmeses a través de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) i en streaming a la pàgina web de Comapedrosa Andorra i Vallnord-Pal-Arinsal.

 Individual Comapedroa

La prova inaugural d’aquesta Copa del Món a Andorra es caracteritza per ser la cursa més dura d’aquesta etapa i es durà a terme entorn al Parc Natural Comunal del Comapedrosa, una cursa que arribarà fins als 2.942 metres d’altitud, el pic més alt d’Andorra i 1.850 metres de desnivell. Part d’aquest itinerari és el mateix que es realitza amb la Copa del Món Skyrace Comapedrosa a l’estiu.
 
Vertical Arinsal

Al dia següent, el 26 de gener la competició es traslladarà a la pista d’esquí de Les Marrades amb un recorregut de 740 metres de desnivell i caracteritzada per ser l’afavorida dels corredors millor posicionats del món. La prova vertical es realitza íntegrament a la pista d’esquí per permetre als esportistes mantenir un nivell d’intensitat màxim sense que es generi cap interferència durant la progressió.
 
Els itineraris de les dues proves, a més de ser dissenyats completament per als corredors, son proves que tenen com a objectiu acostar el públic a l’esdeveniment. L’accés directe i fàcil per part del públic és possible gràcies als telecadires d’Arinsal i el telefèric d’Arinsal-Pal, permeten millorar l’experiència de la Copa del Món.
 
 Nova web i actualització de xarxes

La Comapedrosa Andorra estrena pàgina web, comapedrosaandorra.com, on es podrà trobar tota la programació de les proves, els reglaments i qualsevol tipus d’ informació sobre la Copa del Món, així com allotjament, voluntaris i accions socials. D’altra banda, l’esdeveniment podrà seguir-se a través de les xarxes socials via Twitter (@ComapedrosaWC), Instagram (@ComapedrosaWorldCup) i la pàgina de Facebook s’activarà en breu.
 
Més informació sobre la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF
www.comapedrosaandorra.com
www.fam.ad
 
Més informació sobre Vallnord-Pal-Arinsal
www.vallnordpalarinsal.com
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial