Notícia

Prudència a les estacions d'esquí andorranes per l'afectació que pugui tenir la fallida de Thomas Cook

La proximitat del Brexit tambe pot implicar una disminució de turistes britànics al Principat durant la temporada de neu

telecadira,retorn,estacio,arribada,serra,serra 2,pal
Dubtes a les estacions d'esquí andorranes per l'afectació que pugui tenir la fallida de Thomas Cook Autor/a: Diaridelaneu.cat
El sector de la neu es mostra "expectant" davant l'afectació que pot tenir la fallida de Thomas Cook al "país dels pirineus", però també hi ha incerteses per les conseqüències que pot tenir el Brexit amb una possible disminució de turistes britànics al Principat durant la temporada d'esquí.


La fallida de Thomas Cook, la principal companyia que utilitza el touroperador britànic Neilson per portar esquiadors del Regne Unit a l'aeroport de Lleida-Alguaire, ha generat una certa "preocupació" a l'empresa que s'encarrega dels trasllats des de la infraestructura lleidatana cap al Principat andorrà.

Mentre, tant el sector hoteler d'Andorra com el de les pistes d'esquí del país s'ha mostrat més prudent, a l'espera de conèixer les alternatives amb què pot comptar l'operador per poder mantenir la seva oferta durant la temporada d'hivern. Tot plegat, consideren, s'afegeix a l'afectació que pot tenir el Brexit sobre aquest mercat, amb la qual cosa la previsió de visitants anglesos anirà a la baixa de cara a la pròxima temporada de neu.

El gerent d'Andbus, Albert Vinseiro, creu que es tracta d'una "fallida important i preocupant", tenint en compte que Neilson utilitza avions de Thomas Cook per transportar fins a les comarques lleidatanes els viatgers que agafen el seu vol als aeroports de Manchester i Gatwick. Tot i això, ha recordat que el touroperador britànic no forma part de l'estructura d'aquesta companyia i, per tant, de moment es desconeix "quines conseqüències tindrà". Finalment, ha explicat que aquest mercat anava a la baixa en els darrers anys i que la incertesa que genera el Brexit pot contribuir a què encara es "retregui" més.

Mentre, el president de la Unió Hotelera d'Andorra, Carles Ramos, ha qualificat com a "mala notícia" la fallida de Thomas Cook, però ha afirmat que aquesta situació no tindrà "gaire afectació" al sector. A més, s'ha mostrat confiat amb què Neilson pugui trobar un altre proveïdor per operar els vols i, per tant, es mantingui l'oferta prevista per a la temporada d'hivern. També ha dit que aquesta problemàtica, sumada a la derivada del Brexit, acaba suposant "un problema més".

Per la seva banda, el responsable comercial de l'estació d'esquí de Vallnord Pal Arinsal, Jordi Cuenca, diu que cal rebre aquest anunci amb "prudència" i que s'haurà de veure quina alternativa ofereix Neilson. En aquest sentit, creu que la pre-venda anticipada de paquets que fa el touroperador a partir de la primavera s'aturarà fins que es resolgui la problemàtica amb els vols. Finalment ha detallat que els visitants del Regne Unit representen un 30 per cent dels mercats internacionals que passen pel complex i que, d'aquests, un 30 per cent arriba a través de Neilson.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny