Notícia

L'aranès Alex Puente guanya el circuit de gegant de la Copa Continental de Sud-amèrica d'esquí alpí

Alex Puente
Alex Puente a Cerro Castor aquesta setmana Autor/a: RFEDI
Bons resultats a la Copa Continental de Sud-amèrica per a l'equip d'esquiadors de la RFEDI. L'aranès Alex Puente s'ha proclamat guanyador de la disciplina de gegant (GS) en sumar un total de 215 punts. En aquest circuit els esquiadors de la federació espanyola han sumat al llarg de l'hivern austral 10 podis: 4 primers llocs, 2 segons llocs i 4 tercers llocs.


El conjunt d'esquiadors de la RFEDI ha combinat els entrenaments de pretemporada amb les competicions de la Copa Continental Sud-americana (SAC) a l'Argentina. Aquest circuit ha passat, des d'inicis d'agost, pels centres d'esquí de Cerro Catedral, Chapelco, El Bolson, Cerro Castor i Antillanca. A més de les SAC, també han competit en proves FIS i els campionats nacionals argentins.

El protagonista de la Copa Continental d'Amèrica del Sud ha estat, Alex Puente (CAEI-FCEH). El català es va proclamar guanyador del circuit en sumar en la classificació de GS un total de 215 punts, seguit del xilè Andrés Figueroa amb 180 i de l'argentí Cristian Javier Simari-Birkner amb 163.

La importància d'aquesta victòria, a més de la confiança del bon treball realitzat per l'equip espanyol d'esquí alpí, radica que durant l'hivern que 2019-2020 sortirà en el lloc 31 de la primera mànega de GS de Copa d'Europa. Aquest fet li garanteix una pista en condicions òptimes.

L'esquiador espanyol de Rossignol ha participat en 3 GS de la copa sud-americana aconseguint dues treballades victòries i un lloc 16º. El 5 d'agost es va imposar al gegant disputat a Cerro Catedral marcant un temps de 1:23:34 superant al britànic Leonidas Karavasili per 0.24 i el xilè Kay Holscher per 0.29. Al GS de Chapelco del dia 15 d'agost Pont va repetir com el més ràpid demostrant un inici de temporada envejable. L'esquiador de RFEDI va aconseguir un crono de 1:51:61 seguit del suís Dionys Kippel amb 1:57:76 i el bronze va ser per al també espanyol Albert Ortega (LMCE-FCEH) amb 1:58:31. En el tercer GS de temporada austral no va poder mantenir aquest ritme i, després d'una primera mànega en què anava 4t, una fallada en la segona el va relegar al lloc 16è.

Amb aquest bagatge Alex Puente va sumar els 215 punts que el van portar a ser líder i que, tot i no poder competir en l'últim GS del circuit en Antillanca del 25 de setembre, va aconseguir mantenir el primer lloc de guanyador de la Copa Continental Sud-americana.

Destacar també els resultats dels dos integrants més joves de l'equip RFEDI. Albert Ortega (LMCE-FCEH) ha acabat en la 5a plaça del circuit de GS amb 120 punts i Aingeru Garay (LOMAVERDE-FVDI / NKEF) ha estat l'11è amb 74 punts. Ortega va aconseguir dos 3r llocs en els GS de Chapelco i Turó Castor mentre que Garay va obtenir un 9è a Cerro Catedral i va ser 6è en Chapelco.


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


35%


7%


58%

57 vots