Notícia

Andes centrals i Andes sud, la cara i la creu d'una mateixa temporada

La temporada ha resultat bona a la zona sud i especialment a la zona volcans. Tot el contrari del que ha passat als centrals.

pucon,volcan,campionats
Ski Pucón, a Xile, una de les que encara no ha posat data de tancament oficial Autor/a: Facebook Ski Pucon
Temporada irregular als Andes xilens i argentins. Mentre a la zona central la temporada no ha estat bona, a la zona dels volcans, zona sud, i Tierra del Fuego, la temporada està resultant entre bona i molt bona. Aquest cap de setmana tanquen bona part de les estacions que encara estan obertes però algunes allarguen temporada fins a mitjans del mes d'octubre. Us en donem tots els detalls.


La 2019 serà una de les millors temporades en gruix de neu acumulat a Cerro Catedral i a Nevados de Chillan. No són afirmacions gratuïtes ni de recurs, sinó que així ho han reconegut els seus responsables. De fet, Catedral, a San Carlos de Bariloche (Argentina) té previst tancar a mitjans d'octubre.

La situació als Andes centrals

Per contra la temporada ha estat difícil als Andes centrals. Les estacions metropolitanes de Santiago de Xile han patit com mai la manca de precipitacions. Així, per exemple, La Parva va tancar l'1 de setembre mentre que la veïna El Colorado ho va fer el 8 de setembre.

En canvi Valle Nevado, que limita amb les dues estacions esmentades però té una cota més alta, va aconseguir allargar la temporada gràcies a una providencial nevada el 9 de setembre. L'estació ha aconseguit allargar la campanya d'hivern austral fins al 24 de setembre. Dies dies abans ho havia fet Portillo, que va tancar el 22 de setembre.

La temporada tampoc ha estat bona als Andes centrals vessant argentí. Penitentes ja fa més de 3 anys que no obre, per manca de neu i per inviabilitat econòmica, fins al punt que no ha revisat els remuntadors i ha rebut ordres de tancament governamentals. Uns 300 quilòmetres més avall, Las Leñas, la temporada també ha estat curta. L'estació va tancar portes el dissabte 7 de setembre. No van esperar a fer-ho ni el diumenge.

Temporada molt bona als Andes zona Volcans

On s'han fet un tip de rebre centímetres de neu ha estat a la zona dels Andes volcans, tant al vessant est com l'oest. La temporada 2009 podria millorar en gruix de neu la de 2017, que en el seu moment ja va ser considerada una de les millors dels darrers anys.

Nevados de Chillan, a Xile, tancarà demà diumenge 29 de setembre, tot i que en cotes altes la temporada encara es podria allargar uns dies. A prop de Chillán, però ja al vessant argentí, Caviahue va acomiadar la temporada el passat 22 de setembre, més per manca de clients que no pas de neu, ja que en les cotes altes el gruix de neu continuava sent considerable.

A la zona de la Patagònia continuen obertes Chapelco, que tot i que no ho ha comunicat sembla que previsiblement acomiadarà la temporada demà 29 de setembre, i Catedral, que allargarà la temporada, com a mínim, 15 dies més (data de tancament prevista: 14 d'octubre), tot i que ho farà en un únic sector de cotes altes. La Hoya, a 300 quilòmetres al sud de Catedral, no ha posat data oficial de tancament.

A Xile, les estacions de Corralco i Pucón encara no han posat data de tancament oficial. Antillanca Volcán Osorno té previst obrir fins a mitjans octubre, però només ho farà els caps de setmana.

Cerro Castor, a la Tierra del Fuego, ja ha comunicat que allarga temporada fins al 6 d'octubre, on també han gaudit d'una bona temporada.

corralco-telesillaImatge d'aquesta temporada a Corralco (Foto: Facebook Corralco).


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny