Notícia

Grandvalira tanca l’estiu amb xifres d’afluència superiors a la temporada anterior

El públic majoritari ha estat provinent de Catalunya, sud de França i Andorra

Màgic Gliss
El Màgic Gliss ha superat els 25.000 passatgers en la seva estrena en campanya d’estiu Autor/a: Grandvalira
Els estius, cada vegada millor a Grandvalira. En el seu primer estiu, el tobogan Màgic Gliss registra 25.000 passatges i l’emblemàtica tirolina rep un 28% més d’usuaris. El Funicamp ha acollit més de 19.000 visitants, un 15% més que el 2017, el darrer any d’obertura del giny en època estival i el Refugi de l’Illa se situa entre els 5 primers refugis dels Pirineus amb 3.500 excursionistes, un 45% més que l’any passat.


Grandvalira es consolida com a pol d’atracció d’Andorra i els Pirineus a l’estiu. Així ho demostra el creixement en afluència en totes les àrees de negoci. L’oferta d‘estiu s’ha ampliat aquest any amb més opcions d’oci a l’aire lliure i ha rebut una molt bona acollida per part dels visitants, principalment públic provinent de Catalunya, sud de França i Andorra. El Mon(t) Magic Family Park Canillo ha registrat 32.000 persones, una xifra superior a la temporada passada. Entre el seu ampli ventall d’atraccions destaca el tobogà alpí, Màgic Gliss, que ha superat els 25.000 passatgers en la seva estrena en campanya d’estiu. L’emblemàtica tirolina de més de 500 metres de longitud, ha augmentat un 28% pel que fa a usuaris, així com ho han fet les visites guiades al Fornatura, un circuit per descobrir la flora i la fauna d’Andorra en alta muntanya en família.

Un 15% més al Funicamp

Aquest estiu el Funicamp ha acollit més de 19.000 visitants, un 15% més que el 2017, el darrer any d’obertura del giny a l’estiu. Les xifres d’afluència són les segones millors en els 7 anys que el funitel ha operat en període estival. El mes d’agost ha rebut el gruix més important de visitants. L’1 de setembre amb l’etapa de La Vuelta ciclista a Espanya i el 8 de setembre (Dia de Meritxell) també van destacar per rebre un alt volum de visitants, tant a els Cortals d’Encamp com a Solanelles. De la seva part, les sortides amb 4x4 fins els Orris de Cubil i fins al Llac de Pessons han estat les activitats més sol·licitades del sector Encamp.

Llac de Pessons, entre els imprescindibles dels Pirineus

A l’hivern només els esquiadors hi poden arribar. A l’estiu, el llac de Pessons és freqüentat diàriament per excursionistes que segueixen la ruta dels llacs, o d’altres que van més enllà del sector Grau Roig de Grandvalira. Alguns dels visitants han fet ús del bus 4x4 per accedir al llac. Aquest servei també ha rebut més usuaris respecte l’any passat.

Un any més, el Restaurant Refugi del Llac de Pessons, emplaçament situat amb vistes privilegiades al Circ de Pessons, és al capdavant dels establiments gastronòmics d’alta muntanya imprescindibles i de referència als Pirineus. El restaurant es mantindrà obert fins el 13 d’octubre.

En el segment de la restauració, també ha rebut una molt bona acceptació el Roc de les Bruixes del Mon(t) Magic i la Foodratrac, food truck adaptada a una màquina trepitjaneu, que s’ha situat per primer cop en una localització amb vistes directes al llac del Forn. L’Abarset del sector El Tarter i La Cabana a el Golf Soldeu també han registrat substancialment xifres positives d’afluència.

Més green fees venuts

El Golf Soldeu va tancar ahir la temporada d’estiu. El golf d’alta muntanya del Pla d’Espiolets es consolida incrementant el número de green fees venuts en un 14% en relació a la temporada d’estiu passada. El camp golf situat a 2.250 m d’altitud va tancar les seves portes el dia 29 de setembre.

GMG també a l’estiu

Grandvalira ha apostat per mantenir el servei de guies d’alta muntanya (Grandvalira Mountain Guides) a l’estiu. Durant aquest període s’han realitzat sortides i vies ferrates a diferents punts d’Andorra. Un balanç positiu també han obtingut les sortides diàries al Circ de Pessons amb dinar al restaurant.

Rècord al Refugi de l’Illa

En el seu tercer any d’activitat, el Refugi de l’Illa es troba entre els cinc primers refugis dels Pirineus amb més visites. Emplaçat a prop de 2.500 m d’altitud, ha rebut més de 3.500 excursionistes durant l’estiu, un 45% més d’afluència respecte l’any anterior. El Refugi de l’Illa romandrà obert fins el 31 d’octubre i tornarà a obrir les seves portes al desembre per a la campanya d’hivern. 

Epic Andorra, aventures a mida

Una de les apostes de l’estiu i que té continuïtat al llarg de l’any són les experiències Epic Andorra. Aquesta combinació de natura, esport, aventura, gastronomia i confort s’adapta a les diferents èpoques de l’any oferint experiències exclusives dins del Principat d’Andorra. Durant l’estiu, aquest seguit d’aventures a mida a l’aire lliure amb estada en bordes tradicionals andorranes ha experimentat una demanda superior a períodes anteriors.
Esdeveniments esportius

Grandvalira ha estat final d’etapa aquest estiu de una nova edició de La Purito Andorra amb rècord de participació amb 2.800 ciclistes. La marxa ciclista organitzada per Joaquim ‘Purito’ Rodríguez celebrada el 5 d’agost va arribar a els Cortals d’Encamp així com també el final de l’etapa de muntanya de La Vuelta que va tenir lloc el passat 1 de setembre.

El Golf Soldeu va ser un any més seu del torneig PRO-Am de Kevin Esteve amb èxit de participació. La competició, sota invitació, es va disputar a finals del mes d’agost.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny