Notícia

Un ex-alcalde de Puigbalador, darrere la reobertura de l'estació d'esquí

Julien Sabarthès va ser l'alcalde en el període 2008-11 i ja havia treballat en projectes de desenvolupament

puigbalador,puyvalador
Un ex-alcalde de Puigbalador, darrere la reobertura de l'estació d'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
Jullien Sabarthès, qui va ser l'alcalde en el període 2008-11 i ja havia treballat en projectes vinculats a les estacions d'esquí de la zona, és l'emprenedor que hi ha darrere el projecte de reobertura de Puigbalador.


Julien Sabarthès, qui va ser l'alcalde en el període 2008-11, és la persona que lidera la reobertura de l'estació d'esquí de Puigbalador (Puyvalador). El projecte de reobertura requereix d'una inversió propera als 600.000 euros tot i que la despesa no haurà de ser total en aquesta fase d'inici. Entre les prioritats del nou responsable hi ha l'obertura pel pont de la Puríssima. Serà una obertura limitada als teleesquís que tenen base a la cota 1.700 de l'estació. Per a més endavant, en un termini de 2 anys, no es descarta la reobertura del telecadira Bosc Negre, eix principal de l'estació i remuntador que permet accedir als teleesquís de la cota alta del domini.

Segons recullen diversos mitjans occitans i de la Catalunya del Nord, entre els quals La Depêche i L'Independant, el futur d'aquesta estació passa per un projecte de dinamització econòmica dels 12 mesos de l'any, en especial el període estival i per descomptat el d'hivern.

Segons Sabarthès, Puigbalador venia una mitjana de 45.000 dies/esquí a l'any i creu que amb l'oferta que es posarà en marxa aquest mes de desembre i fins a al març es podrà arribar als 10.000 dies/esquí. Una xifra discreta però que permet tocar de peus a terra i amb ella iniciar un procés de reobertura total dels remuntadors i pistes de Puigbalador.

Jullien Sabarthès havia treballat anteriorment en projectes de la zona, referents a diferents estacions d'esquí de l'Alta Cerdanya i el Capcir, i per tant coneix la zona i el producte el que dóna més garanties d'èxit al nou projecte de Puigbalador.
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial