Notícia

El Govern dona pràcticament per fet que Neilson deixarà de portar esquiadors al Pirineu

L'impacte serà més negatiu en el turisme del Pirineu andorrà que no pas al Pirineu de Lleida

equipatges,esquis,bosses,Alguaire
Arribada d'equipatges per a esquiadors a Alguaire Autor/a: ACN
Lleida-Alguaire podria perdre l'activitat de Neilson aquest mateix hivern, segons ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, després de la reunió de la Taula estratègica de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Actualment, Neilson ja està oferint a través del seu web paquets turístics per anar a esquiar al Pirineu andorrà a través de l'aeroport de Tolosa. Lleida-Alguaire mantindrà aquesta activitat de turisme de neu el pròxim hivern amb el turoperador suec Quatility Travel, uns 4.000 esquiadors per temporada, una tercera part dels quals opta per Baqueira.


El Govern dona pràcticament per fet que el turoperador Neilson deixarà d'operar aquesta temporada d'hivern a l'Aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha reconegut les "dificultats" del turoperador per trobar una alternativa que li permeti suplir els avions que contractava a Thomas Cook, després de la fallida d'aquesta companyia. Gavín considera que, en cas de confirmar-se, la decisió de Neilson tindria un "impacte negatiu en el turisme a Andorra però baix a les comarques de Lleida" i "insignificant" pel que fa a l'aeroport lleidatà, davant la seva aposta com a plataforma industrial aeronàutica. En aquest sentit, el Govern ha tancat un acord amb una "important" aerolínia europea que estacionarà els seus avions a Lleida-Alguaire per fer-hi reparacions i manteniment.

Gavín ha reconegut que Neilson "estaria trobant dificultats per trobar proveïdors d'aeronaus alternatius" a Thomas Cook motiu pel qual el turoperador britànic "estaria intentant reorganitzar el seu model de negoci per operar no tant amb vols xàrters sinó amb vols ja existents". Això suposaria que Lleida-Alguaire podria perdre l'activitat de Neilson aquest mateix hivern, segons ha explicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, després de la reunió de la Taula estratègica de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Actualment, Neilson només ofereix a través del seu web paquets turístics per anar a esquiar al Pirineu andorrà a través de l'aeroport de Tolosa.

A principis d'agost, el Govern va anunciar la renovació de l'acord amb Neilson amb el qual el turoperador seguiria portant esquiadors britànics al Pirineu a través de Lleida-Alguaire aquesta temporada d'hivern. La previsió de Nielson era posar a la venda 10.000 paquets turístics per anar, sobretot, a les pistes d'Andorra i en menor mesura a Baqueira Beret. Però la fallida de la companyia Thomas Cook ha obligat Neilson a replantejar la seva oferta de neu al Pirineu ja que Thomas Cook aportava un 70% dels avions amb què Neilson transportava els seus clients.

Per Gavín, la marxa de Neilson de l'Aeroport de Lleida-Alguaire generaria "un impacte negatiu en el turisme a Andorra però baix a les comarques de Lleida", i "insignificant" pel que fa a l'aeroport lleidatà. En aquest sentit, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha remarcat l'aposta de la Taula estratègica per Lleida-Alguaire com a plataforma industrial aeronàutica i ha assegurat que el turisme de neu suposa "una activitat totalment complementària i no estratègica de l'aeroport".

Tot i això, Gavín ha garantit que Lleida-Alguaire mantindrà aquesta activitat de turisme de neu el pròxim hivern amb el turoperador suec Quatility Travel, que "és el turoperador que més esquiadors porta a la Val d'Aran", tot i que molts opten per Andorra. En concret, transporta uns 4.000 passatgers durant la temporada d'hivern que es tradueixen en "un miler de pernoctacions a la Val d'Aran".

Acord amb una aerolínia europea que farà manteniment i reparacions dels seus avions a l'Aeroport de Lleida-Alguaire

En aquesta aposta de l'aeroport lleidatà com a plataforma industrial aeronàutica, Isidre Gavín ha anunciat que el Govern ha tancat un acord amb una "important" aerolínia europea que preveu utilitzar les instal·lacions de Lleida-Alguaire per estacionar i fer manteniment i reparacions als seus avions. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat no n'ha volgut avançar el nom a l'espera que sigui la mateixa companyia qui faci l'anunci en els pròxims dies.

Compromís de l'Ajuntament de Lleida amb l'aeroport

D'altra banda, l'Ajuntament de Lleida es reincorpora a la Taula estratègica de l'Aeroport de Lleida Alguaire, després que "des del 2013 la Paeria decidís no participar i no complir amb els convenis signats en el seu moment", segons ha assenyalat el primer tinent d'alcalde, Toni Postius. "Tornarem a ser-hi presents i ens posarem al dia de les obligacions pendents danys precedents", que ascendeixen a uns 600.000 euros corresponents a "convenis signats que no es van acabar fent efectius", segons ha explicat.

A més de la Paeria, el conjunt d'institucions que integren la Taula estratègica de Lleida-Alguaire, la Generalitat, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, els ajuntaments d'Alguaire i Torrefarrera i la Cambra de Comerç de Lleida han reiterat el seu compromís amb l'aeroport lleidatà.

Des de l'Ajuntament d'Alguaire han tornat a posar damunt la taula que l'aeroport pugui funcionar també com a plataforma per al transport de mercaderies, en concret de productes agroalimentaris del territori com és el cas de la figa que es produeix en aquest municipi del Segrià.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny