Notícia

De quin any deu ser?

Velles postals d'esquí del Pirineu i altres racons del món

boi,taull,postal
Postal de Boí Taüll Autor/a: Postal Boí Taüll
Si us demanem a quina estació correspon aquesta fotografia possiblement ho encertareu a la primera: només cal llegir el nom que li han donat a la postal. El que desconeixem és a quin any correspon exactament la fotografia. Veiem que els vehicles es corresponen a models dels anys 80 i 90, que l'aparcament encara no estava anivellat i que, al fons darrera l'edifici principal, encara hi havia un teleesquí enlloc de l'actual telecadira vaques. Us atreviu a posar-hi any?


Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports de neu al Pirineu, però també en altres serralades i racons del món.

En el cas d'avui la postal que publiquem correspon a Boí Taüll i la postal va ser comercialitzada als anys 90, però desconeixem a quin any correspon exactament la captura. Creiem que, vistos els edificis, vehicles i el teleesquí del fons, és de principis de la seva obertura. I vosaltres, què hi dieu?

Una mica d'història de Boí Taüll

L'estació va ser impulsada amb capital 100% privat (Agrupació Mútua i Bankpime i petits accionistes) durant la temporada 1988-1989 i posada en marxa definitivament l'any 1991.

L'any 1998 es va fer arribar el telecadira de "Puig Falcó" fins al cim del mateix nom, esdevenint el remuntador més alt del Pirineu.

L'agost de 2004 el grup immobiliari Nozar es va fer seu el 98% de les accions de l'estació i tot el complex residencial del Pla de l'ermita.

Finalment, a causa de la crisi del sector immobiliari iniciada l'any 2008 i en arribar el desembre de 2014, la Generalitat de Catalunya es va quedar com a propietària de l'estació. A partir d'aquesta temporada 2019-20 serà gestionada pel Grup FGC.

Més sobre Boí Taüll en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny