Notícia

Sergi Mingote fa arribar Pirineus-Barcelona 2030 al Dhaulagiri (8.671m)

L’alpinista català ha coronat el cim de la setena muntanya més alta del món, el Dhaulagiri, el seu setè vuitmil en 444 dies

Sergi Mingote
Sergi Mingote, ambaixador de Pirineus-Barcelona 2030, corona el Dhaulagiri (8.671m) Autor/a: Sergi Mingote
Sergi Mingote, ambaixador de Pirineus-Barcelona 2030, corona el Dhaulagiri (8.671m). L’alpinista català ha coronat el cim de la setena muntanya més alta del món, el Dhaulagiri, el seu setè vuitmil en 444 dies, després de 13 hores d’ascens final. El repte forma part del “14x1000 Catalonia Project”, en el qual Mingote busca coronar els catorze cims per sobre dels 8.000 metres, sense oxigen i durant els propers 1.000 dies.


L’alpinista Sergi Mingote, primer ambaixador del projecte Pirineus-Barcelona 2030, ha coronat el seu setè vuitmil, el Dhaulagiri (8.671m), com a part del 14x1000 Catalonia Project. Ho ha fet després de 13 hores d’ascens final, convertint-se així en el tercer alpinista en coronar el cim de la setena muntanya més alta del món aquest any, i el primer en fer-ho sense la utilització d’oxigen. 

Aquest és el setè vuitmil coronat en 444 dies per Mingote  i el primer del repte 14x1000 Catalonia Project, que té com a objectiu coronar els catorze vuit mils en 1.000 dies. L’alpinista de Parets s’ha mostrat molt content per l’èxit: “És una de les muntanyes més dures que he fet mai. Portava vàries temporades de tardor sense deixar pujar a cap alpinista del món. Estic orgullós d’haver fet el cim”.

Mingote comparteix amb els JJOO la voluntat de ser un projecte inclusiu i de complet respecte pel medi ambient. “Continuem tots junts aquest gran projecte de país, el Dhaulagiri és una gran muntanya i el projecte olímpic Barcelona-Pirineus 2030 un gran projecte esportiu”. 

Des de Catalunya han arribat les primeres felicitacions per part de Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física i Director del Programa Olímpic. “El Sergi ha esdevingut la cara internacional més visible del projecte olímpic. Estem molt contents pel nou pas que ha fet en el seu repte, amb la coronació del Dhaulagiri”. I ha afegit: “És una sort que durant els propers 600 dies de coronació de cims puguem explicar que a Catalunya tenim uns grans muntanyencs que fan coses extraordinàries com el que ha fet el Sergi aquesta setmana”.

En conjunt, el projecte Pirineus-Barcelona treballa sota un plantejament que encaixa amb els criteris de sostenibilitat i rigor del nou paradigma olímpic, de la mateixa manera que ho suggereix el repte que encara Mingote i que rependrà la propera primavera, quan té previst coronar la dupla Annapurna-Kangchenjunga.


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


35%


7%


58%

57 vots