Notícia

El millor àlbum de fotografies mai publicat sobre Vallfosca Interllacs a Diaridelaneu.cat

Les imatges van ser capturades el 9 d'octubre de 2019

Imatge de l'estació de retorn o terminal d'arribada del telefèric Espui-Vall de Filià
Imatge de l'estació de retorn o terminal d'arribada del telefèric Espui-Vall de Filià
Vallfosca Interllacs, les imatges sorprenents d'una estació d'esquí mai acabada és el títol de l'àlbum sobre imatges de l'estació d'esquí de Vallfosca. Una selecció de 62 fotografies que permeten fer-se una idea de quina és la situació actual de l'estació després que fa deu anys les obres van quedar aturades d'un dia per altra. No en tenim cap dubte que us sorprendrà, per a bé o per a mal, de quina és la situació actual. Les imatges van ser realitzades el 9 d'octubre de 2019.


Impactants i increïbles. Són dos adjectius que ens serveixen per definir perfectament quina és la realitat a dia d'avui de les instal·lacions a punt de ser enllestides, però des de fa 10 anys aturades, del que havia de ser l'estació d'esquí de Vallfosca Interllacs.

No en tenim cap dubte que són fotografies que sorprendran a qualsevol esquiador. Quan tota la feina més grossa ja estava feta, d'un dia per altra les obres per enllestir l'estació van quedar parades. Calculem que més d'un 60% de les obres estaven enllestides però tot i així no es van acabar.

La realitat sobre el terreny és que a VallfoscaInterllacs la feina no es pot dir que s'hagi deixat a mig fer, sinó que es va interrompre sobtadament pocs mesos abans de ser enllestida.

L'eix central de l'estació, el telefèficEspui-Vall de Filià ja estava en la fase final, i els dos telecadires principals ja estaven pràcticament enllestits. Ara els telecadires llueixen brillants al sol d'octubre. Continuen impecables, nous i relluents. A les pistes principals, ja acabades, les arquetes per a suport de neu produïda ja estaven al seu lloc, esperant les llances d'innivació.

No es pot dir el mateix del llac destinat a emmagatzemar aigua per a la producció de neu, que presenta els primers senyals de manca de manteniment. I el bosc comença a créixer sobre la pista verda que arribava a la cota 1800.

Les imatges s'han capturat el dia 9 d'octubre. No ho dubtem, són imatges que us sorprendran, per bé o per a mal. Estem segurs que són les millors imatges sense neu que s'hauran fet sobre aquesta estació inacabada. Gaudiu-les.

Enllaç àlbum clicant aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista