Notícia

Proves de càrrega als telecadires de Masella

Durant el mes d'octubre és habitual que les estacions d'esquí facin les proves de càrrega dels remuntadors

masella,telecadira,proves,carrega,coma oriola
Proves de càrrega al telecadira de Coma Oriola de Masella Autor/a: A. Ferrarons
Al llarg del mes d'octubre s'estan fent les proves de velocitat, parada i càrrega d'alguns dels telecadires de Masella, que periòdicament i de forma regular han de passar per revisions tècniques i de seguretat.


Només falten setmanes perquè les estacions d'esquí puguin obrir les pistes. Si la meteorologia ho facilita, és clar. O amb sort potser només falten dies, si tenim present que l'any passat estacions com Masella van obrir portes l'1 de novembre. Precisament aquesta estació és una de les que aquests dies està fent feines de manteniment i revisió als remuntadors.

Per deixar-ho tot a punt és una tasca habitual que es posin a prova els canons de neu i el fer proves de càrrega als telecadires.

Aquest passat cap de setmana hem comprovat com a Masella estan revisant el telecadira Coma Oriola, un pinça fixa de 4 places. L'operació consisteix en posar càrregues en cadascuna de les cadires per tot seguit fer comprovacions de pes, velocitat, parada i posada en marxa del motor d'emergència. Les càrregues poden ser bidons o bosses que s'omplen d'aigua amb el pes equivalent al mateix nombre de persones que pot transportar cada cadira.

Evitar casos com els de Gudauri

Amb aquest tipus de manteniment es poden prevenir accidents com el que va succeir l'hivern passat en una estació d'esquí georgiana. Molts lectors deuen recordar el que va passar a Gudauri, quan un telecadira va posar en marxa a tota velocitat i marxa enrere provocant diversos ferits.

Va ser 16 de març de 2018 quan el telecadira de l'estació d'esquí esmentada va patir una avaria tècnica quan transportava desenes de passatgers. El giny va funcionar durant diversos minuts en sentit contrari i a gran velocitat. En arribar a la part baixa de l'estació el telecadira escopia als passatgers llançant-los pels aires.

Vuit persones haurien resultat ferides, encara que només dues d'elles amb diagnòstic greu.

Quan es fan les proves de càrrega?

Les proves de càrrega s'acostumen a fer un cop ha finalitzat la revisió tècnica a què es sotmet cada remuntador, una revisió que s'ha de fer en funció dels anys que la instal·lació porta en funcionament. Aquest és un requisit necessari per tal de rebre el permís per al seu funcionament.

Tots els funiculars, telefèrics, telecabines, telecadires i teleesquís han de passar revisions periòdiques per tal de rebre l'autorització administrativa d'explotació. En el cas dels teleesquís no cal fer prova de càrrega, ja que l'esquiador està en contacte directe amb el terra i requereix menys proves de pes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny