Notícia

Novetats a Font Romeu-Pirineus 2000

Després d'una bona temporada a nivell de facturació, durant tot l'estiu i part de la tardor a l'estació de Les Neiges Catalanes estan treballant molt dur preparant importants novetats.

Font Romeu
Font Romeu

Si la meteorologia ho permet, l'estació d'esquí de Font-Romeu-Pirineus 2000 té previst obrir el dissabte 30 de novembre de 2019 i tancar el diumenge 29 de març de 2020.
 Una de les principals novetats per a la temporada vinent és la inauguració d'un pàrquing molt més gran davant del telecabina que ajudarà a pal·liar el dèficit de zones d'aparcament al centre de la població. A l'espera de poder canviar el telecabina i de poder connectar l'actual base de l'estació amb el poble per pista, actualment, s'estan realitzant importants millores en les estacions inferiors de diversos telecadires, dotant els punts de sortida d'una major accessibilitat i comoditat.

Els responsables de l'estació han continuat ampliant el nombre de pistes amb neu artificial, amb la intenció de poder obrir el mes vinent de novembre el nombre més gran de pistes possible. A la pista Gentianes s'estan desmantellant els antics canons, que seran reemplaçats per 10 canons de nova generació, generant la mateixa producció de neu a la meitat de temps, amb menys canons i amb un estalvi energètic molt important.

Els nous TR10, subministrats per la multinacional italiana TechnoAlpin, es caracteritzen per la seva eficàcia i eficiència energètica, una qualitat sorgida, entre altres aspectes tecnològics, de la integració del compressor d'aire i la turbina en el nucli del canó. Els nous canons de TechnoAlpin ja han arribat i estan dipositats al peu de la pista vermella Les Gentianes.La majoria de pistes (destacant la Tremplin i Bouton d'Or) s'han netejat i preparat per sembrar una gespa resistent (igual que a Les Angles), amb la intenció d'aportar una major seguretat i qualitat als esquiadors, que gaudiran d'unes pistes netes de pedres. També s'està treballant per equipar amb nous canons les pistes Farneils i Serra dels Farneils.

Actualment s'està reemplaçant la canonada existent (d'aigua potable) que abasta tot el sector de Farneils, instal·lant nous canons de neu a la pista verda de Farneils. També es construirà una passarel·la per a esquiadors al Coll de Pam, s'obriran dues noves pistes i un nou restaurant xalet a l'àrea de Col del Pam. Una altra bona notícia és que el Grand Hotel Ermitage (4 estrelles) s'obrirà a la primavera de 2021. Aquest estiu s'han iniciat les obres per donar-li una nova imatge a un dels hotels amb més tradició de Font Romeu.Una altra de les novetats serà la substitució de l'estació d'emergència de Gallinera i la construcció d'una nova antena per a telefonia al costat de l'accés a la pista Gentianes a P2000. Com en anys anteriors, Font-Romeu-Pirineus 2000 seguirà sent fidel a la Copa del Món d'esquí Slopestyle del 9 a l'11 de gener de 2020. L'estació de la Cerdanya francesa segueix demostrant que és una de les millors estacions d'esquí del sud de França, treballant any rere any per millorar i modernitzar les seves instal·lacions, sent al costat d'Els Angles, la que més dies d'esquí ven de les Neiges Catalanes (dins el top ten de la Península Ibèrica i Pirineus).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny