Notícia

A una setmana clavada de la primera gran nevada?

Diversos models ja estan coincidint en preveure la primera nevada important per a la setmana vinent

skipass
A una setmana clavada de la primera gran nevada? Autor/a: Captura de pantalla
Tot i que encara falta una setmana el cert és que diversos models coincideixen en anunciar nevades importants per a la setmana vinent. Els primers flocs sembla que arribaran diumenge però la nevada important es podria produir dimecres 23. Us ho expliquem.


Diversos models hi coincideixen: aquest proper cap de setmana arriben noves nevades al Pirineu, tot i que de moment seran febles. L'interès de l'anunci d'aquest nou episodi està, doncs, no amb aquestes nevades febles sinó que a partir de dimarts les precipitacions continuen i tot apunta a que aquestes s'intensifiquen.

Una molt bona notícia després d'un estiu excepcionalment sec i tòrrid i un inici de tardor que no està resultant ni humida ni fresca. La nevada acumulada fins a divendres eleva el gruix de neu fins als 50 cm al vessant nord en cotes superiors als 2.200 m o 2.300 m. Al vessant sud la nevada serà força més dèbil i en cotes també altes.

Aquesta és la previsió que fa el model francès del portal Skipassi ja ahir dimarts s'estava exposant gràficament aquesta possibilitat. Passades 24 hores el model ho continua reflectint. A més, ahir nit la mateixa nevada ja va ser augurada pels serveis meteorològics de TV3 i també s'esmenta la mateixa possibilitat pels companys de MeteoPirineusCatalans.com.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny