Notícia

Un helicòpter facilita la instal·lació de les pilones del nou telecadira La Roca d'Espot

Un helicòpter ha fet 42 viatges amb tot el material per muntar remuntadors i pilones

espot,la roca,pilones,telecadira,helicopter
Operaris col·locant els balancins del que serà el nou telecadira Autor/a: ACN
Tot sobre els terminis previstos per a la instal·lació del nou telecadira d'Espot. Avui un helicòpter ha ajudat en la col·locació de pilones i balancins.


Un helicòpter de doble hèlice ha treballat aquest dimecres a l'estació d'esquí d'Espot, al Pallars Sobirà, en el transport de les pilones i els remuntadors del que ha de ser el nou telecadira de La Roca. L'helicòpter capaç de transportar materials de gran tonatge ha fet 42 viatges per transportar, de l'aparcament de l'estació fins a la pista d'esquí, les pilones i els remuntadors. Un equip d'operaris l'esperava al punt exacte de col·locació del material i amb gran precisió ajudar a l'helicòpter a col·locar-lo al punt exacte. Amb aquests treballs han quedat muntades totes les pilones.

Xavi Bigordà, director de l'estació, ha dit que les obres avancen a "bon ritme" i confien que estigui llest per començar la temporada d'esquí. Bigordà ha explicat que traslladar el material amb helicòpter és el sistema "més ràpid i operatiu". El director de l'estació ha explicat que es treballa amb dos equips de muntatge; un a la part baixa de l'estació (assegurant el material a l'helicòpter) i l'altre a la part alta (muntant els aparells a la línia de l'estació).

Ara, queda per acabar l'estació a peu de pista i construir la d'arribada a la de la cota 2.000. També col·locar tota la línia i penjar les cadires a part de la instal·lació elèctrica.

Aquest remuntador es va avariar l'hivern passat i va ser impossible reparar-lo. El nou aparell que ara s'instal·la costa 5,7 milions d'euros. El nou telecadira serà un desembragable de quatre places de la marca Leitner Ropeways amb capacitat de transport d'unes 2.400 persones cada hora.

Aquest telecadira substituirà l'antic remuntador que a mitjan temporada passada es va avariar. Un dia, ja havent finalitzat la jornada, es va despenjar una cadira. Diferents informes tècnics no van poder determinar la causa de l'avaria i es va optar per substituir-lo per un de nou. Aquest telecadira que s'està construint, per votació popular, portarà el mateix nom que l'anterior: La Roca.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny