Notícia

Dinem al restaurant La Formatgeria de Llívia

Cuina de muntanya refinada amb predomini del producte local

formatgeria,llivia,exterior,façana
Façana exterior del Restaurant La Formatgeria de Llívia Autor/a: Diaridelaneu.cat
Vam visitar el restaurant La Formatgeria de Llívia el passat 16 de setembre i aquesta és la nostra experiència entre coberts.


restaurant-la-formatgeria-llivia-llata-vedella-garrinetLlata de vedella i Garrinet al calvados (Foto: Ivan Sanz)

La Formatgeria de Llívia és un dels restaurants que forma part del llistat de "clàssics" a la Cerdanya. Tot i que té una història relativament recent, el cert és que s'ha projectat com una de les millors opcions gastronòmiques a la comarca. De fet té una història curiosa i és que el restaurant comparteix i ocupa espai amb la finca ramadera i l'obrador de formatges que porta el mateix nom. L'any 2000 es va reconvertir en l'actual restaurant.

El trobarem a tocar del veïnat de Gorguja, al peu de la carretera D33C, que va de Llívia a Ro i Sallagosa. La Formatgeria és una bona opció per als esquiadors que es trobin de pas entre la Cerdanya i el Conflent o el Capcir, o d'altra manera, per als qui amb residència o allotjament a la baixa Cerdanya hagin esquiat a les estacions de la Catalunya del Nord. El restaurant queda als afores i és envoltat per camps i alguna closa cerdana a prop. A l'entrada del restaurant hi ha un bon aparcament.

La Formatgeria s'ubica dins un edifici tipus xalet de nova construcció, que disposa de dos menjadors i una terrassa exterior. Decoració de muntanya acollidora, amb referències i ambientació ajustades als orígens de l'establiment. Molta llum natural i taules suficientment distants entre elles.

La seva cuina és reconeguda a la comarca per les seves raclettes i fondues i pels seus productes de qualitat i frescos. Al nostre criteri és una gastronomia moderna, de muntanya o si ho preferiu del territori, refinada, amb una aposta clara pel producte local, per descomptat amb les carns i el làctic (formatges, salses i cremes) com a protagonistes. Sí, també hi trobareu plats de peix. Bon servei, atents i amb empatia. Les racions són generoses. Els preus van d'acord amb el producte de qualitat i fresc, així que no espereu que sigui una carta econòmica.

La carta de vins i caves és molt extensa. Molt bona selecció de vins de les denominacions catalanes. Ens vam decantar per un Tocat de l'Ala negre de la DO Empordà.

restaurant-la-formatgeria-llivia-postres-fondue-xocolata-fruites
Fondue de xocolata amb fruites del temps (Foto: Ivan Sanz)

Dades de contacte:

La Formatgeria de Llívia - Pla de Ro s/n Gorguja
17527 Llívia (La Cerdanya - Girona)
Tel. 972 146 279
https://www.laformatgeria.com/
Descans setmanal: Dimarts i dimecres (tret festius, vigílies de festius, mes d'agost i nadal).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny