Notícia

La Vall de Boí demana celeritat en l'adjudicació de part del complex hoteler de Boí Taüll

El consistori diu que és un problema comarcal que afecta treballadors, hotels, estació d'esquí i escoles

hotel,romanic,boi taull
Façana Hotel Romànic del Plà de l'Ermita, peu de pistes de Boí Taüll Autor/a: ACN
Preocupació a la Vall de Boí per la resolució judicial que ha paralitzat l'activitat al complex hoteler del Pla de l'ermita. El consistori recorda que és un problema comarcal que afecta treballadors, hotels, estació d'esquí i escoles i demana "trobar solucions" urgents a la situació.

L'Ajuntament de la Vall de Boí està preocupat per la situació que està provocant la resolució judicial que ha paralitzat l'adjudicació de part del complex hoteler del Pla de l'Ermita, a tocar de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Albert Palacín, regidor de Turisme, ha demanat celeritat al jutge en la resolució del conflicte donat que afecta molts veïns de la comarca de l'Alta Ribagorça. Palacín ha dit que els primers afectats són els treballadors però que l'estació d'esquí, les escoles d'esquí i els hotelers també estan afectats i per aquest motiu demana al jutge que "per favor" trobi una solució. Per l'inici de la temporada d'esquí falta tot just un mes i la solució ja no es pot fer esperar més, ha sentenciat Palacín.

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha celebrat aquest dimarts un consell extraordinari d'alcaldes per examinar i analitzar la situació que està provocant la resolució judicial que ha paralitzat l'adjudicació de part del complex hoteler del Pla de l'Ermita. A la reunió també hi ha assistit una desena de treballadors que han manifestat la preocupació per la situació en la qual es troben i la sensació de solitud i falta de suport per part de les institucions i ciutadania en general.

En aquest sentit, la presidenta Maria José Erta ha manifestat que per part de les institucions "s'està insistint i exigint solucions urgents" a causa del poc marge de temps disponible per l'inici de la temporada d'hivern i ha fet saber que la situació "és greu" i afecta a tota la comarca.

Per Erta l'estació d'esquí de Boi-Taüll "no té viabilitat" si no hi ha un complex hoteler que l'avali. En aquest sentit, Erta ha justificat aquesta reunió en què, tot i no disposar de competències i potestats que directament puguin incidir en la resolució de la problemàtica, són les institucions locals les que, en el pla comarcal i municipal, representen a la comarca i no poden "romandre insensibles" a uns fets que poden afectar la viabilitat socioeconòmica del territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots