Notícia

Obertes les inscripcions per al 31 Premi Turístic Pica d'Estats

pica d\'estats
Obertes les inscripcions per al 31 Premi Turístic Pica d'Estats Autor/a: Premi Turístic Pica d\'Estats
Poden participar en aquesta nova edició del certamen, dotat amb 45.000 € i 8 categories, tots els treballs periodístics que tractin sobre el turisme a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida publicats o emesos entre el 19 d’octubre de 2018 i el 19 d’octubre de 2019.


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha obert el període d’inscripció per a la presentació de treballs al 31è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet. El període d’inscripció tindrà una durada d’un mes i finalitzarà el 19 de novembre de 2019.

El Premi “Pica d'Estats”, que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, assoleix enguany la 31a edició. El certamen manté en aquesta nova edició la mateixa dotació econòmica del 30è Pica d’Estats de 45.000 €, distribuïts en 8 categories.

Les 8 categories del guardó són: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.
Totes les categories tenen un premi de 5.000 €, excepte la de l’autor del millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors, que obtindrà un premi especial de 10.000 €.
El certamen va adreçat als professionals de la informació i la comunicació de qualsevol país del món que han publicat o emès treballs periodístics sobre qualsevol àmbit turístic de les comarques de Lleida.

Poden optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2018 i el 19 d’octubre de 2019.

Un mateix autor o autors només hi podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que es consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció dels treballs de fotografia, amb què podran optar en dues categories.

El jurat, format per professionals amb una trajectòria reconeguda dins del món de la comunicació, es reunirà a la ciutat de Lleida el 8 febrer de 2020.

Per fer la inscripció de treballs l’autor o els autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) poden fer arribar els reportatges via on-line mitjançant el formulari d’inscripció que trobaran al web www.aralleida.cat/pica o per correu postal a l’adreça del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida, amb la referència “31è Premi Pica d’Estats”.

En l’edició anterior, el 30è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet va rebre192 treballs, 46 dels quals corresponents a premsa internacional, cosa que va representar el millor registre de tota la història del certamen pel que fa a l’àmbit internacional. Les 46 obres estrangeres van procedir d’Alemanya, l’Argentina, França, l’Índia, Itàlia, Mèxic, els Països Baixos, el Regne Unit, Rússia i la Xina.

Lleida, 21 d’octubre de 2019
Més informació #31PremiPicaEstats:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web:  www.aralleida.cat/pica
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial