Notícia

Senyores i senyors, neu a la vista!

Els models preveuen nevades per al proper cap de setmana que podrien ser importants a la cara nord

skipass
Els models preveuen nevades per al proper cap de setmana que podrien ser importants Autor/a: Skipass
Bones previsions!. Ens trobem a just una setmana per a una possible nevada important a la cara nord i occidental del Pirineu. També a la cara sud i oriental, però menys. Els primers flocs, nevades molt febles, arribaran dilluns i dimarts. A partir de dimecres i dijous més neu, amb especial importància a la cara nord. Falten dies i caldrà seguir-ho amb lupa però, pel que pugui ser, millor que anem a canviar pneumàtics al cotxe i, per descomptat, traient els esquís de l'armari.


Dos models hi coincideixen: es preveuen nevades molt febles al Pirineu per dilluns i dimarts, però a partir de dimecres i dijous es comencen a intensificar a la cara nord. Per divendres la nevada arribarà amb més ganes a la cara sud i continuarà a la cara nord i Pirineus occidentals.

Segons el model consultat, a la Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà i extrem nord d'Andorra, les nevades i gruix acumulat, a partir de dissabte, poden arribar a superar els 25 cm per damunt els 1.600 m i fins a 50 en cotes superiors als 2.000.

A l'Alta Ribagorça, Alta Cerdanya i Capcir nevada menys generosa, però arribant als 25 cm en cotes superiors als 2.000 cm.

I finalment a la baixa Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell i Solsonès la nevada serà a l'entorn dels 10 o 15 cm. en cotes superiors als 2.000 m.

Aquesta és la previsió que fa el model francès del portal Skipass. També s'esmenta la possibilitat a MeteoPirineusCatalans.com. En concret en aquest portal català de referència al Pirineu s'informa que la tendència pels pròxims dies, a partir de dilluns, és que "les temperatures continuarien baixant progressivament amb un ambient cada cop més fred" a la vegada que s'esmenta textualment "amb possibles nevades a la vista".

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny