Notícia

Ax treballa en el nou telecadira Bisorne

El proper estiu de 2020 s'iniciarà la retirada del vell telecadira Savis

ax,planol,pistes
Així queda el nou plànol de pistes d'Ax Autor/a: Ax3Domaines
Ara sí. Finalment Ax 3 Domaines podrà disposar en aquesta temporada 2019-20 del nou telecadira Bisorne. Aquesta instal·lació hauria d'haver estat enllestida fa just un any però problemes medi ambientals segons algunes fonts, o tècnics segons altres, van impedir-ne la finalització i posada en marxa.


Compte enrere per al nou telecadira Bisorne al sector Campels d'Ax Bonascre.  Es tracta d'un 4 places pinça fixa del fabricant LST que garanteix la connexió de tornada de la cota baixa del sector Campels, espai esquiable conegut per les pistes ubicades la falda dels Pic de Savis (1.958 m) i Rebenty (2.415 m), a la zona de Campels.

Està previst fer proves de càrrega aquest mes de novembre i la posada en marxa al públic per aquest desembre. El telecadira Bisorne hauria d'haver estat enllestit a la temporada passada però per diferents qüestions la instal·lació va quedar pendent de finalitzar, tot i que les estacions de sortida, arribada, i les pilones del trajecte, ja estaven instal·lades des de fa just un any. De fet, en el plànol de pistes de la temporada passada, aquesta instal·lació ja hi estava reflectida com a novetat de la temporada 2018-19.

Entre les novetats d'enguany a l'estació d'Ax també hi ha la renovació de l'estació de bombeig d'aigua per a la producció de neu.

Renovació i promoció del sector Campels

A l'estiu de 2017 es va iniciar la renovació dels remuntadors del sector, primer amb la construcció del telecadira Savis II i dues noves pistes, la Carroutch i la Prat. També es va allargar en 800 m la pista Savis. El proper estiu de 2020 s'iniciarà la retirada del vell telecadira Savis, un dos places que unia el pic de Savis amb el sector de Saquet..

En els propers anys Ax promocionarà l'àrea esquiable de Campels amb una nova inversió clau: un nou telefèric que permetrà escurçar les distàncies amb la boca nord del túnel de Puymorens. Amb la terminal de sortida a Mérens-les-Vails, per una banda, i la d'arribada en un punt proper al Pic de Savis (1.958 m), per l'altra, per on enllaçarà amb el sector Campels, el nou giny permetrà retallar en 7 minuts la distància entre la boca nord del túnel de Puymorens i la que serà la primera entrada a l'estació per als vehicles provinents del túnel.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny