Notícia

Previsió de nevada de metre al Pirineu vessant nord

La nevada obre les apostes: quina serà la primera estació en obrir portes?

skipass
S'apropa una nevada de metre al Pirineu vessant nord i de 25 cm al vessant sud Autor/a: Captura de pantalla
Les previsions avançades dissabte passat s'estan confirmant i, fins i tot, millorant. Tal com va apuntar el model que fem servir a Diaridelaneu i que vam publicar fa 4 dies, des d'avui matí que ha començat a nevar ja s'han acumulat fins a 20 cm de neu a Baqueira-Beret, a la cota 1.850. La nevada serà important, o molt important, al vessant nord, però la clau està en què arribarà més aire fred entre demà dijous i divendres. I la neu arribarà al vessant sud. Us ho expliquem.


Arriba neu i tot apunta a que ho farà amb ganes. Amb moltes ganes. Els models consultats preveuen que nevarà amb intensitat divendres, pel dissabte un petit descans i, de nou, el diumenge arriben més precipitacions. Tot i que la nevada important es preveu per al vessant nord, el cert és que també arribarà al vessant sud i que ho farà amb gruixos destacables.

Les cotes poden ser baixes i la neu pot arribar a només 1.200 m: no en tenim cap dubte que podrem anar a buscar els esquís de l'armari perquè ben aviat rebrem notícies d'alguna estació que obrirà instal·lacions. De moment Arcalís ha anunciat obertura pel dia 16 però com sempre Masella ho farà tan bon punt les condicions els ho permetin. L'any passat va obrir l'1 de novembre. És a dir, que si diumenge les condicions són bones no es podria descartar que l'estació obrís portes una setmana abans que Arcalís.

Gruixos de metre de neu al vessant nord

Segons el model consultat, a l'Alta Ribagorça, Nord d'Andorra,Val d'Aran iPallars Sobirà les nevades i gruix acumulat, a partir de diumenge, poden arribar a superar el metre de neu per damunt els 2.300 m i fins a 50 en cotes superiors als 1.800. Totes les estacions d'esquí en sortiran beneficiades: Baqueira-Beret, Boí-Taüll, Tavascan, Espot, Port Ainé, Arcalís i Pal-Arinsal.

Atenció al Sud d'Andorra, l'Alta Cerdanya, Alt Conflent i Capcir, on els gruixos de neu previstos també poden arribar al metre de neu a l'extrem nord en les mateixes cotes. Les estacions més beneficiades seran Grandvalira, Cambra d'Ase, Font Romeu, Portè Pimorent, Formigueres i Les Angles. Puigbalador també, però menys si tenim present que només obre les pistes en cotes baixes.

I finalment les previsions també milloren respecte als gruixos previstos en la predicció de dissabte passat. Si inicialment es preveien 15 cm, ara se'n preveuen 25. I ja se sap, al Pirineu oriental i el sud, amb 25 cm es fan més que miracles. Així doncs per a la baixa Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell i Solsonès la nevada serà a l'entorn dels 25 cm. en cotes superiors als 2.000 m.

Gruixos de neu segons Snow-forecast

Tot i que el model que consultem a diaridelaneu acostuma a donar-nos bons resultats, encara n'hi ha que són més optimistes. Avui els companys delTempsdeneu han publicat un seguit de tuits en els quals s'hi reflectien els gruixos de neu previstos a les estacions catalanes. I són espectaculars. Us els deixem desglossats.

Baqueira: 183 cms
Tavascan: 169 cms
Espot Esquí: 116 cms
Arcalís: 163 cms
Soldeu: 139 cms
Pal: 133 cms
Boí Taüll: 78 cms
Port-Ainé: 59 cms
Vallter 2000: 59 cms
Vall de Núria: 54 cms
Masella: 52 cms
La Molina: 48 cms
Port del Comte: 15 cms

Font: snow-forecast.com

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny