Notícia

La candidatura Pirineus-Barcelona es fa evident a la presentació de la temporada 2019-2020

jocs d\'hivern,presentacio.temporada 2019-20
L’INEFC de Barcelona va acollir ahir l'acte oficial que dóna el tret de sortida a la temporada d’hivern Autor/a: FCEH
L’INEFC de Barcelona va acollir els actes més institucionals del tret de sortida a la temporada d’hivern. Amb organització de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), el projecte olímpic Pirineus-Barcelona va actuar d’eix vertebrador.


Estem a punt. És el missatge que més va impregnar l’ambient en l’acte de presentació de la temporada d’hivern 2019-2020, celebrat ahir al vespre a l’INEFC de Barcelona. A punt per començar a desenfundar els esquís -Masella ha obert avui mateix, i no tardaran a fer-ho altres estacions-, i a punt per afrontar un projecte d’envergadura incomparable com uns Jocs Olímpics d’Hivern.

“Parlem d’un projecte olímpic que ens permet desenvolupar, des d’aquest mateix moment, el país. No podem perdre aquesta oportunitat perquè ho tenim tot llest. És el somni de tots”, emfatitzava el president de FGC, Ricard Font, només començar l’acte.

Acollir uns JJ.OO. passa, entre altres coses, per disposar de pistes d’esquí de primer nivell, com van encarregar-se de destacar quatre representants d’estacions catalanes. “Els Jocs seran sostenibles, o no seran”, en paraules de la responsable comercial de Turisme i Muntanya de FGC, Laura Vives, que va posar èmfasi en l’impacte mediambiental. I això inclou, evidentment, les pistes d’esquí nòrdic, que enguany, algunes d’elles, compten amb l’homologació oficial internacional.

I un factor clau per garantir el bon estat de salut de les pistes és la meteorologia, que va analitzar l’experimentat Alfred Rodríguez Picó: “Serà un hivern dinàmic, amb moviment i grans contrastos. Per exemple, el mes de febrer ens haurem d’abrigar força. En general, pel que fa a la neu, pinta bé”.

Unes condicions meteorològiques que permetran, ben aviat, gaudir de la neu a milers d’esquiadors, quelcom que ja estan fent els esportistes catalans més destacats. Entre ells, dos que van pujar a l’escenari, com el rider pratenc Toni Toledo i l’esquiadora ribetana Núria Pau -ambdós de l’equip RFEDI-, que no amaguen el seu desig per arribar a competir en uns Jocs celebrats en territori català.

Per la seva part, el president de la FCEH, Oscar Cruz, va insistir en la necessitat de crear més instal·lacions de les ja existents, que sens dubte contribuirien a uns millors resultats esportius. Cruz, per cert, va dedicar unes paraules en memòria de Blanca Fernández Ochoa.

A més dels esportistes que ja encarnen el present dels esports d’hivern, també és imprescindible promocionar amb encert els esportistes que, en uns anys, hauran d’agafar-ne el relleu. I, en part, en això se centra el projecte de promoció escolar que amb tant èxit duen a terme la SGEAF, la FCEH i altres actors. Format pels programes Esport Blanc Escolar (EBE) i Esports d’Hivern Barcelona (EH - BCN), el projecte no ha parat de créixer amb una valoració molt positiva per part de les escoles participants. “Són programes que agraden molt i la realitat és que ens quedem curts de places cada any. És la clau de volta del futur dels nostres esports a Catalunya”, explicava la directora de la FCEH, Mònica Bosch.

Amb una valoració global des de l’òptica més institucional va tancar l’acte la Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, que va reiterar els criteris de sostenibilitat que han de marcar la candidatura olímpica Pirineus - Barcelona. “Volem situar el Pirineu en el mapa mundial, i per això hem de poder presentar una oferta atractiva i de qualitat que es prolongui els 365 dies de l’any”, va explicar.   

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny