Notícia

Vall de Núria obrirà el 30 de novembre la temporada de neu i ho farà amb novetats

El nou telecabina serà una de les novetats importants a l'estació de la Vall de Ribes

vall-de-nuria,nevada
Vall de Núria obrirà el 30 de novembre la temporada de neu i ho farà amb novetats Autor/a: Vall de Nuria
A falta de només 15 dies per a l'obertura de la temporada de neu a Vall de Núria, l'estació va presentar fa uns dies a Barcelona les millores i novetats de la temporada 2019-20. Un fet comú en totes les estacions gestionades per FGC, és que Vall de Núria està situada dins d'un parc natural, en el seu cas el de les Capçaleres del Ter i del Freser. Les novetats i millores que presenta per aquesta temporada van orientades a integrar-se a aquesta realitat de l'entorn. Us ho expliquem.


Vall de Núria ja té data d'obertura confirmada per a la nova temporada de neu 2019-20. Serà el 30 de novembre de 2019 i ja no tancarà la campanya de neu fins al 13 d'abril, si les condicions ho permeten, és clar. Enguany ho farà amb novetats importants, d'entre les que molt possiblement cal destacar-ne la renovació total del telecabina Coma del Clot. Però hi ha més coses. I aquestes novetats es van presentar la setmana passada a Barcelona, conjuntament amb la resta d'estacions del grup.

En la presentació de la temporada es va fer evident que hi ha un fet comú en totes les estacions gestionades per FGC, i aquest fet comú és que estan integrades dins algun dels Parcs Naturals del Pirineu català. En el cas de Vall de Núria ho està dins el parc de les Capçaleres del Ter i del Freser. Aquesta realitat no és en cap cas un obstacle per al desenvolupament de les activitats d'hivern, sinó tot el contrari, doncs aquestes s'acaben complementant en l'entorn i a la vegada actuant com a portes d'entrada que regulen l'entrada i accés d'una forma ordenada i regulada.
 

Així doncs la Vall de Núria, d'ambient familiar i marcada per la tranquil·litat que li confereix l'absència de vehicles donat el seu accés per cremallera, actua durant la temporada d'hivern com una estació de muntanya en la qual, a més de l'esquí i els esports d'hivern que hi podem practicar, també s'erigeix com un espai de cultura, gastronomia i natura.
 

En aquest sentit les millores que presenta van encaminades a reforçar tots aquests aspectes. Però, quines són les novetats que hi trobaran els esquiadors enguany a Vall de Núria i que responen a aquesta filosofia de respecte i integració? Recordar que com a estació d'hivern destaca pel seu Parc Lúdic de neu i l'estació d'esquí amb un domini de 7,6 quilòmetres.


vall-de-nuria-nevada-2
Vall de Núria obrirà el 30 de novembre la temporada de neu i ho farà amb novetats (Foto: Vall de Núria).

Novetats a pistes i els remuntadors

La renovació total del Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria és la novetat més destacada. Augmenta la capacitat, el confort i s'adapta a les persones amb mobilitat reduïda.

Una de les novetats passa per la instal·lació del sistema d'accés i venda automàtic de forfets amb xip i mans lliures, el que permetrà entre altres efectes pràctics evitar cues i ser més flexibles en les tarifes

Millora de la productivitat i eficiència en la fabricació de neu.

Nova màquina trepitjaneu, que incorpora cabina de passatgers per diferents activitats apreski.

vall-de-nuria-nocturna
Vall de Núria també ofereix un bon ventall d'activitats nocturnes (Foto: Vall de Núria).

Millores al cremallera

Pel que fa al cremallera, adquisició d'una locomotora nova, dos cotxes remolc i dos cotxes intermedis de viatgers per millorar la capacitat i l'oferta de transport. Els nous cotxes estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda (PRM) i aire condicionat en tot el parc mòbil del Cremallera.

A les estacions del cremallera s'han ampliat els vestíbuls d'accés per millorar el flux de viatgers, ampliació de la zona d'espera amb més espai cobert i calefacció.

Adequació dels lavabos i serveis de l'estació de Vall de Núria. Adaptació per a l'ús de persones amb mobilitat reduïda (PMR).

Altres novetats en serveis

Nova Sala de massatges: Vall de Núria ofereix massatges de relaxació i esportius.
A la pista finestrelles, nou espai Kidssalpe amb elements de pista temàtica i terreny modelat
Nova mascota de Vall de Núria: La Supermarmota Núria.
Nova zona de solàrium ubicada a la terrassa de la Cabana dels Pastors.
Programa d'animació, amb activitats esportives i culturals per als adults i amb propostes innovadores i carregades d'acció per als menuts.

vall-de-nuria-esquiadors-oxineu-forapista

Gastronomia a Vall de Núria

Aquest hivern, Vall de Núria fa una aposta pels productes de quilòmetre 0 però també en la tematització dels espais d'acord amb el context de l'entorn o la història. Així es podrà dinar en un restaurant històric o allotjar-se en un hotel amb encant.

restaurant-vall-de-nuria-menjador-foto-ivan-sanz

Vall de Núria amb el medi ambient

L'estació del Ripollès defensa una estratègia que fomenta la preservació, conservació, millora i respecte vers el medi ambient i el patrimoni, la qualitat del servei, l'atenció al client i la seguretat.

Això s'ha traduït amb acords amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser amb l'objectiu d'afavorir la millora de l'entorn natural, el canvi a energies netes i renovables, la substitució de vehicles de carburació per vehicles elèctrics o la reducció el nombre de trens circulant i la despesa en manteniment. En aquest sentit s'ha d'incloure l'adquisició de locomotora híbrida que permet la circulació amb tracció elèctrica i només entra el motor dièsel en cas d'emergència.

També s'ha posat en marxa una central hidroelèctrica per generar energia neta pròpia i altres mesures com la instal·lació de mesuradors de cabal per baixar la despesa d'aigua, el canvi a tecnologia Led, el compliment de les normes ISO 14.001 o l'aposta per deixar de fer servir plàstics.

Activitats a la neu

Recordar que a banda del Parc Lúdic i l'esquí (pistes de trineus, tubbys, tirolina, jocs d'equilibri), a Vall de Núria s'hi desenvolupen activitats com l'Esquí de muntanya, les Raquetes de neu (dia o nit), Circuit d'esquí amb figures per als més petits, el Cau de la Marmota (un espai lliure, disponible sense càrrec, per als nens de 4 a 10 anys allotjats a l'hotel o als apartaments, per divertir-se coneixent la vall), el passeig amb màquina retrac o el busseig sota el gel.

vall-de-nuria-esquiador

Calendari d'esdeveniments

Desembre
14 de desembre Raquetes lluna plena
15 de desembre Activitats suport Marató de TV3
24 de desembre Activitats de Nadal
28 de desembre CronoNúria
31 de desembre Revetlla de Cap d'Any

Gener
5 de gener Arribada dels Reis Mags
11 de gener Raquetes lluna plena
19 de gener Dia Mundial de l'esquí
25 de gener La nit del Papu

Febrer
8 de febrer Raquetes lluna plena
8 de febrer Cursa Esquella de la Lluna
8 i 9 de febrer Escultures de gel
14 de febrer Raquetes lluna plena
15 de febrer SkitestFicher
16 de febrer Festa infantil d'hivern
23 de febrer Carnestoltes
29 de febrer Cursa SnowrunningPolartic

Març
7 de març Raquetes lluna plena
22 de març Cursa skimo Núria-Puigmal-Núria
29 de març Oncoskimo

Abril
4 i 5 d'abril Vall dels menuts
11 d'abril Raquetes lluna plena
11 i 12 d'abril Recerca ous per Pasqua

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny