Notícia

Boí Taüll i Espot tenen tots els números per rebre una bona nevada aquest divendres

La nevada s'estendrà a tot el Pirineu però les nevades més generoses es preveuen per al vessant sud

skipass,previsio
Segons el model de nevades consultat, Boí Taüll i Espot tenen tots els números per rebre una bona nevada Autor/a: Captura de pantalla
Sembla que la temporada 2019-20 té ganes de començar amb bon peu. El fred i les primeres nevades ja han permès que diverses estacions hagin obert portes i de cara a aquest cap de setmana n'obriran unes quantes més. I tot apunta a que ho podrien fer amb nous gruixos de neu, que seran importants al vessant sud.


Nou anunci de neu per a finals d'aquesta setmana. La previsió apunta a l'arribada d'una nevada important que beneficiarà especialment el Pirineu en el seu vessant sud. Els models consultats preveuen que nevarà amb intensitat divendres tarda i la matinada de dissabte. La pertorbació tindrà un sentit direccional que anirà de sud-oest cap a nord-est, una trajectòria que beneficiarà especialment el Pirineu en el seu vessant occidental i sud.

La nevada, però, acabarà afectant i beneficiant a tot el Pirineu, també el vessant nord i l'oriental, però en principi els gruixos previstos serien menys generosos per a aquestes zones. La cota de neu se situaria en els 1500 m al Pirineu occidental i sud i una mica més a munt en el vessant nord, possiblement a l'entorn dels 1.600. Estacions com Boí Taüll i Espot poden arribar a acumulacions de neu nova de fins a 50 cm. A la Val d'Aran, Andorra, Alt Urgell i Cerdanya les nevades superarien els 25 cm, mentre que a la Catalunya del Nord es preveuen gruixos menors.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny