Notícia

Així encaren la nova campanya de neu les estacions pallareses

Port Ainè té previst obrir el dia 29 de novembre i Espot ho farà el dia 6 de desembre amb el nou telecadira ja operatiu

espot,bruseres,esquiadors
Així encaren la nova campanya de neus les estacions pallareses Autor/a: Skipallars
A pocs dies d'iniciar la temporada les estacions pallareses, Port Ainé, Espot i Tavascan, van presentar les novetats i millores de cara a la nova campanya de neu. Les estacions del Pallars es promocionen com una destinació d'esquí i apres-ski global que combina l'ambient familiar amb la competició a parts gairebé iguals. En resum, espais per als esports de muntanya a l'hivern que es complementen a la perfecció amb la natura, el patrimoni i la gastronomia del territori. Un territori marcat precisament pel Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici. Us en donem tots els detalls.


Tot a punt a les estacions pallareses per tal que obrin temporada en els pròxims dies. Port Ainè té previst obrir el dia 29 de novembre i Espot ho farà el dia 6 de desembre. I sembla que ho faran amb condicions de neu molt bones. De fet, a les nevades naturals dels darrers dies i les que encara es preveuen per aquest proper cap de setmana, cal afegir la neu produïda que, gràcies al fred, porten generant tots aquests dies. El tancament de la temporada de neu de totes dues estacions serà el dilluns 13 abril de 2020.

Tot plegat fa que les estacions del Pallars estiguin preparant una base de neu ben compactada que els haurà de servir per mantenir les pistes obertes fins al 13 d'abril, data en què l'estació té previst tancar pistes i remuntadors.

Però, quines són les millores que presenten Port Ainè i Espot per a aquesta temporada? Us les desglossem tot seguit.

espot-pista-dos-2-snowboard-nevada
Espot ha millorat la seguretat als estadis de competició FIS (Foto: Skipallars).

 Principals millores a Port Ainé

L'estació a les faldes del Pic de l'Orri ha ampliat els seus canons i, a partir d’aquest hivern, l’estació passa a tenir 11 pistes innivades (44%) i 12,900 quilòmetres innivats (48,3%). Una de les pistes beneficiades per nova innivació serà la Carrerada i Carena (veure enllaç).

Pel que fa als accessos s'han tornat a fer millores en el condicionament del ferm de la carretera des de l’encreuament fins a l’Hotel Port Ainé 2000***. Condicionament de talussos i cunetes als aparcaments de cota 2000 i al llarg de la carretera. S'ha ampliat l’aparcament de la cota 2000 amb 70 places noves.

Una de les novetats de l'estació de Rialp, com passa amb totes les estacions del Grup FGC, és que s'han adaptat tots els remuntadors al sistema d'accés i venda automàtic de forfets amb xip i mans lliures, conegut com a Team Axess.

També cal destacar-ne l'adquisició d’una màquina trepitjaneu amb cabina 10 passatgers, vehicle que permetrà incrementar les activitats no estrictament vinculades a l'esquí, i finalment esmentar la renovació del material de lloguer.

D'acord amb les noves tendències en esports de muntanya i neu, a Port Ainè s'han creat i senyalitzat nous circuits d’esquí de travessa, de diferent dificultat. Recordar que les estacions del Grup FGC han activat aquest any un nou forfet de temporada específic per als esquiadors de muntanya que permeten l'accés a aquests circuits, l'ús de remuntadors i altres prestacions (veure enllaç).

Aquestes són les millores més destacades a Port Ainè, tot i que no cal dir que n'hi ha d'altres vinculades a la seguretat dels remuntadors, millores a les pistes o altres qüestions que afecten la millora dels serveis, prestacions de cara als clients o la convivència dels esquiadors i visitants de Port Ainè amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu.pista-carrerada-port-aine-02042017.jpg

pista-carrerada-port-aine-02042017.jpg
La pista Carrerada1 incorpora neu produïda (Foto: Diaridelaneu.cat).

 Millores a Espot

Espot ja comptarà amb el nou telecadira “Leitner”, desembragable de 4 places, que s’anomenarà La Roca, nom escollit per concurs a les xarxes socials de l’estació.
 
Com en el cas de Port Ainè i totes les estacions del grup FGC, s'han adaptat tots els remuntadors al sistema Team Axess.

Espot s'ha erigit en els darrers anys com una estació amb ànima de competició. Així, Campionats mundials de telemark o nacionals d'esquí alpí, s'han celebrat diverses curses en els seus estadis homologats FIS. Per aquest motiu s'han millorat les mesures de seguretat i senyalització de pistes, incloent-hi la renovació de xarxes homologades als Estadis (veure enllaç).

Entre moltes de les millores realitzades a Espot, cal destacar la renovació del mobiliari a la cafeteria, la col·locació d'una taula astronòmica Starlight, l'adquisició d'una trepitjaneus amb cabina per al transport de passatgers o la instal·lació de banys públics a la cota 1500  d'Espot.
 
Recordar que Espot se situa a les portes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i que per aquest motiu s'oferiran tallers ambientals per als usuaris de l'estació al llarg de la temporada i una nova senyalització per ajudar en la conscienciació que els esquiadors han de poder conviure amb respecte i harmonia amb la fauna del parc natural, amb especial atenció al Gall Fer.

I finalment esmentar que, seguint la línia de la resta d'estacions del Grup FGC i com esmentat més amunt amb Port Ainè, també a espot s'han creat circuits d’esquí de travessa, senyalitzats i de diferent dificultat (veure enllaç).

espot-la-roca-pilones-telecadira-helicopter-acn.jpg
Instal·lant les noves pilones del telecadira La Roca d'Espot. Imatge d'arxiu corresponent al mes de setembre passat (Foto: ACN).

Calendari d’esdeveniments 
 
Desembre
6 de desembre, Festa de presentació de temporada 2019-2020 a Rock Dur (EPA)
7 de desembre, Taller menjadores d’ocells (Port Ainé)
15 de desembre, La Marató de TV3 / Malalties minoritàries / Botifarrada popular (EPA)
24 de desembre, Caga Tió a l’Hotel Port Ainé (Port Ainé)
28 de desembre, Tast d’embotits Teixidó i vins de la Batlliu (Espot)
29 de desembre, Activitats nadalenques en família (Port Ainé)          
 
Gener
4 de gener, Arribada SSMM els Reis Mags d’Orient (Port Ainé)  
5 de gener, Arribada SSMM els Reis Mags d’Orient (Espot)
11 de gener, Taller amb llana de l’obrador Xisqueta (Port Ainé)
18 i 19 de gener, 15è Trofeu Espot Esquí Interclubs (Espot)
19 de gener, Dia Mundial de la neu / Sortida infantil de raquetes de neu (EPA)
25 de gener, Taller d’astronomia Starlight amb sopar (Espot)
26 de gener, Tast d’embotits Pallars Sobirà i vins de la Batlliu (Port Ainé)
 
Febrer
1 de febrer, Tast de cargols Fecoll (Espot)
3-5 de febrer, Copa d’Europa IPC (Espot)
8 de febrer, Taller amb llana de l’obrador Xisqueta (Espot)
8 de febrer, Nit d’estels de neu - Baixada popular de torxes en homenatge a Joan Gorné Falip (Espot)
13 i 14 de febrer, II Snow Race by Gos Àrtic (Port Ainé)
15 i 16 de febrer, 10è Trofeu Espot Esquí (U16) (Espot)
15 de febrer, Tast de cargols Fecoll (Port Ainé)
23 de febrer, Carnestoltes (Espot i Port Ainé)
29 de febrer, 16è Trofeu Floquet de Neu (U10, U12) (Espot)
29 de febrer, Taller d’astronomia Starlight amb sopar (Espot)
 
Març

7 i 8 de març, Open Betula Slope Style (Port Ainé)
21 de març, XII Espot Tamarro Race (Espot)
21 de març, Taller d’astronomia Starlight amb sopar (Espot)
23-29 de març, Final etapa Volta Ciclista a Catalunya (Port Ainé)
 
Abril
4 d’abril, Cursa popular Gall Fer (Port Ainé)
10 d’abril, End of season (Espot)
11 d’abril, End of season (Port Ainé)

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny