Notícia

La Molina s'enfila de nou fins als 2500 amb el telecabina Cadí Moixeró

Un nou tram de telecabina i un nou telecadira, El Llac, són les principals novetats per a la campanya de neu 2019-20

cadi moixero,telecabina,la molina
La Molina s'enfila fins als 2500 amb el telecabina Cadí Moixeró Autor/a: La Molina
La Molina va començar la temporada 2019-20 la setmana passada, obrint el sector de Pista Llarga durant els dies 16 i 17 de novembre, un dels inicis de temporada més matiners dels darrers 10 anys. Pocs dies abans els seus responsables van presentar les novetats i millores de cara a la nova campanya de neu. I enguany n'hi ha dues que destaquen especialment per la seva repercussió i projecció: el nou telecadira El Llac i la prolongació del telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l'Àliga. Però hi ha més novetats. Us ho expliquem.


telecabina-cadi-moixero-la-molina
Tota punt per a la inauguració pràctica del nou telecabina Cadí-Moixeró aquest cap de setmana a La Molina (Foto: La Molina).

Aquest cap de setmana els esquiadors de La Molina ja deuran estrenar, molt possiblement, dos nous remuntadors a l'estació cerdana. Es tracta del nou telecadira de Coll de Pal, batejat amb el nom d'El Llac, i la prolongació del telecabina abans anomenat Alp 2500 i ara rebatejat com a Cadí Moixeró. I tot apunta al fet que els visitants que s'hi apropin aquesta cap de setmana ja podran esquiar per un 50% o més del domini esquiable que ofereix l'estació.

Com cada any s'ha reforçat i millorat el sistema de producció de neu, amb l'adquisició i implantació de 8 nous canons de producció de neu o la renovació i ampliació de paravents. Però hi ha més novetats a l'estació cerdana.

Les novetats de la temporada 2019-20

Telecabina Cadí Moixeró


Amb la inauguració pràctica d'aquests dos nous ginys mecànics La Molina es projecta de nou com una estació amb un desnivell de més de 800 m. La posada en marxa dels dos nous remuntadors també té una repercussió important des de diversos punts de vista. D'una banda el telecadira el Llac permetrà garantir l'accés i el retorn als esquiadors de tots els nivells a la zona de Coll de Pal, on hi ha una zona de debutants i un accés per carretera des de Bagà. I amb la prolongació del telecabina es recupera l'accés històric fins al cim de la Tosa, que va quedar interromput l'any 1994 (veure cronologia de La Molina en aquest enllaç). Aquest nou accés amb remuntador fins a La Tosa, projectarà La Molina com un gran punt d'atracció turística, gastronòmica i panoràmica entorn del Niu de l'Àliga. De fet, el canvi de nom del telecabina d'Alp 2500 a Cadí-Moixeró té molt a veure amb aquesta nova projecció de la Molina com a porta d'entrada i mirador al Parc Natural del Cadí Moixeró.

El telecabina Cadí Moixeró té un recorregut de 1.667 metres i salva un desnivell de 870 metres -el més gran de l'estat Espanyol- i una capacitat de 1.500 esquiadors a l'hora. El remuntador manté la seva estació intermèdia a la cota 2.341 metres, de manera que en dies de molt vent o condicions meteorològiques adverses pugui seguir oferint servei fins a l'esmentada cota. També per a aquestes ocasions seguirà funcionant el teleesquí 7 Fonts, que permetrà l'accés a les pistes Comabella, Isards, Barcelona i els Cingles.

Des de la cota màxima del telecabina, es podrà connectar igualment amb Masella per la pista Dues Estacions. Si el primer tram és blau, després es converteix en una pista vermella, de manera que els esquiadors menys experts podran tornar a la base de l'estació a través del telecabina fent ús de l'estació intermèdia (cota 2340).

molina-telecadira-tosa-alp
Una imatge del vell telecadira de La Molina, retirat definitivament a l'any 1994 (Foto: cedida per Roman Llagostera).

Telecadira El Llac

La petita estació de Coll de Pal, al municipi de Bagà, integrada des de 2005 a La Molina, compta ara com ara amb el teleesquí de Sant Jordi i la cinta coberta de Coll de Pal. Fins ara la zona només era accessible per una carretera estreta, sinuosa i sovint tancada per neu, o bé per a esquiadors experts a través de la pista Comabella, una vermella amb origen al retorn del teleesquí 7 Fonts. Ara, amb el nou telecadira el Llac, la zona queda connectada amb un remuntador directe des de la zona del llac de La Molina.

El telecadira El Llac unirà la confluència de les pistes Muntanya Sagrada i Olímpica, al costat de l'Estany (cota 1.700 m), amb el teleesquí Sant Jordi de Coll de Pal (cota 2.025 m). Les obres han costat 1 milió d'euros i en realitat el remuntador és l'antic Cap de Comella de pinça fixa de 4 places que, el 2009, va ser substituït per un modern desembragable de 6 places.

El telecadira El Llac té una cota de sortida a 1.706 metres, arribada als 2.034 metres (davant futur edifici de serveis de Coll de Pal) i una llargada d'1,5 quilòmetres.

Molina-tosa-comabella-foto-Omolas
Vista de la muntanya de la Tosa i pista Comabella al centre (Foto: Oriol Molas).

La pista Dues estacions creix en llargada

La prolongació del telecabina Cadí Moixeró i de el nou telecadira El Llac ha suposat l'ampliació de la pista Dues Estacions, que passa de tenir 1.177 metres de longitud a 2.303 metres, i una nova pista amb innivació produïda de nom El Llac. Aquestes dues pistes s'han equipat amb neu produïda. A més, amb el nou tram del telecabina es reforça la connexió de La Molina amb Masella, consolidant un domini de 145 kms, el 56è més gran del món.

Digitalització

En el marc de el procés de digitalització de totes les estacions de FGC, La Molina continua oferint l'anomenat Forfet Mans lliures, que permet un control d'accés digital als remuntadors. Amb tot, una temporada més, l'estació disposarà del sistema "La Molina Check In". Gràcies a aquesta iniciativa, els usuaris que hagin fet per primera vegada la compra en línia podran recollir, amb el codi QR, el seu forfet a les màquines expenedores repartides pels diferents punts de venda de l'estació i també a Puigcerdà. D'aquesta manera, s'evitaran cues i estalviaran temps. Per a properes ocasions, només hauran de recarregar a través de la pàgina web o de l'APP.

Escape Snow

Aquesta temporada, la Molina també estrenarà una nova activitat, el Escape Snow "Alerta Allau", gestionada per l'empresa Altitud Extrem, que també porta el Parc d'Aventura als arbres, segways, etc. Es tracta d'una activitat que utilitza el joc per a la presa de decisions. Aquest mètode és una de les eines més potents per donar aquesta capacitat i habilitat essencial per prendre decisions complexes, com en el rescat en una allau en la qual hi ha nombrosos factors contradictoris i complexos.

El joc desenvolupat permet als jugadors aprendre, comprendre i desenvolupar o fer balanç dels seus coneixements tècnics, pràctics i actitudinals. Els protagonistes han de posar-se en la pell d'un equip de socorristes després d'una alerta per una allau.

Forfet d'esquí de muntanya

I finalment, com novetat important a La Molina i d'acord amb les noves tendències en esports de muntanya i neu, La Molina consolida els circuits d’esquí de travessa, de diferent dificultat. Recordar que les estacions del Grup FGC han activat aquest any un nou forfet de temporada específic per als esquiadors de muntanya que permeten l'accés a aquests circuits, l'ús de remuntadors i altres prestacions (veure enllaç).

Una temporada llarga

La Molina va obrir pistes el passat 16 de novembre i si res ho impedeix té previst obrir pistes fins al 13 d'abril. Serà una de les campanyes de neu més llargues dels darrers 10 anys.

cano-neu-dues-estacions-molina-foto-ivan-sanz
La Molina ha tornat a reforçar la seva xarxa de producció de neu en diversos punts (Foto: Diaridelaneucat).

Calendari d’esdeveniments

Desembre
14 i 15 de desembre,  Test Decathlon
25 de desembre, Visita del Pare Noel
29 de desembre, I Family Day
26-30 de desembre, Parc de Nadal a Alp
 
Gener
1 de gener, 70è Descens Infantil
4 de gener, IX Marxa Popular Nocturna d’esquí de muntanya
2-4 de gener, Parc de Nadal a Puigcerdà
5 de gener, Arribada SSMM Reis d’Orient – Baixada infantil de torxes
11 de gener, XIV Crononiu
19 de gener, World Snow Day
18 i 19 de gener, Test Decathlon
25 de gener, 23è Trofeu Pista Pista / Audi quattro Cup
 
Febrer
1 i 2 de febrer, 25è Trofeu Infantil La Molina U16
1 i 2 de febrer, Test Decathlon
8 i 9 de febrer, Ohmamiglú
22 i 23 de febrer, 39è Derby Internacional de Ciutadans / Campionat d’Espanya Ciutadans
29 de febrer, Test Decathlon          
 
Març
1 de març,  Test Decathlon
2 i 3 de març, Copa del Món IPC Snow BS
7 i 8 de març,  IX Gran Premi CEAP / Memorial JR Tordera / Lliga Catalana Interclubs
21 de març, 24è Memorial Pepeta Planas
Març, Dia dels Clubs i Forfets de Temporada / Carnival Winter
           
Abril
10 d’abril, VI Gimcana “Ous per Pasqua”
12 d’abril, Trisnow La Molina
Abril,  V Duatló accessible Nani Roma

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


















Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny