Notícia

Espot i Port Ainé esdevindran una porta d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes i el Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Govern vol que les estacions d'esquí es converteixin en la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals

conveni,medi ambient,fgc,marta subira,ricard font
La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, durant la signatura del conveni entre les estacions de muntanya i els espais naturals Autor/a: ACN
El Govern vol que les estacions d'esquí es converteixin en la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals. La ubicació d'un mirador nocturn a la cota 2.000 d'Espot és una de les primeres accions que es materialitzarà del conveni.


La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han signat un conveni de col·laboració entre les estacions de muntanya de FGC i els espais naturals on estan ubicades. Font ha dit que volen que aquests complexos hivernals es converteixin en les portes d'entrada a aquests espais protegits com l'estació d'Espot amb el Parc Nacional d'Aigüestortes o la de Port Ainé amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Una de les primeres accions que es portarà a terme és a construcció d'un nou mirador a la cota 2.000 de l'estació d'Espot. Des d'aquest indret es podrà observar el cel nocturn Starlight del Parc d'Aigüestortes. A Port Ainé, s'instal·laran ecocomptadors de vehicles.

Entre les accions que efectuarà el Parc Natural a l'estació de Port Ainé destaca la creació d'un expositor amb un tall d'avet centenari, amb informació sobre l'exemplar i l'espècie derivades d'una anàlisi endomètric de l'arbre, que durà a terme el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

Aquests convenis també inclouen jornades formatives als treballadors d'aquests complexos hivernals perquè contribueixin a conscienciar els esquiadors de la importància d'evitar zones sensibles amb determinades espècies i de ser respectuosos amb la natura.

A més, el Parc Natural i l'estació de Port Ainé han treballat conjuntament per a distribuir gratuïtament un nou cendrer ecològic als esquiadors i facilitar que no es llencin burilles a l'entorn natural.

En acabar la signatura, s'han alliberat dos exemplars d'esparver comú recuperats per part del Centre de Fauna de Vallcalent.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial