Notícia

Espot i Port Ainé esdevindran una porta d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes i el Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Govern vol que les estacions d'esquí es converteixin en la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals

conveni,medi ambient,fgc,marta subira,ricard font
La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, durant la signatura del conveni entre les estacions de muntanya i els espais naturals Autor/a: ACN
El Govern vol que les estacions d'esquí es converteixin en la porta d'entrada a Aigüestortes i els parcs naturals. La ubicació d'un mirador nocturn a la cota 2.000 d'Espot és una de les primeres accions que es materialitzarà del conveni.


La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han signat un conveni de col·laboració entre les estacions de muntanya de FGC i els espais naturals on estan ubicades. Font ha dit que volen que aquests complexos hivernals es converteixin en les portes d'entrada a aquests espais protegits com l'estació d'Espot amb el Parc Nacional d'Aigüestortes o la de Port Ainé amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Una de les primeres accions que es portarà a terme és a construcció d'un nou mirador a la cota 2.000 de l'estació d'Espot. Des d'aquest indret es podrà observar el cel nocturn Starlight del Parc d'Aigüestortes. A Port Ainé, s'instal·laran ecocomptadors de vehicles.

Entre les accions que efectuarà el Parc Natural a l'estació de Port Ainé destaca la creació d'un expositor amb un tall d'avet centenari, amb informació sobre l'exemplar i l'espècie derivades d'una anàlisi endomètric de l'arbre, que durà a terme el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

Aquests convenis també inclouen jornades formatives als treballadors d'aquests complexos hivernals perquè contribueixin a conscienciar els esquiadors de la importància d'evitar zones sensibles amb determinades espècies i de ser respectuosos amb la natura.

A més, el Parc Natural i l'estació de Port Ainé han treballat conjuntament per a distribuir gratuïtament un nou cendrer ecològic als esquiadors i facilitar que no es llencin burilles a l'entorn natural.

En acabar la signatura, s'han alliberat dos exemplars d'esparver comú recuperats per part del Centre de Fauna de Vallcalent.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny