Notícia

Presentació a Barcelona de la nova temporada de Les Neiges Catalanes

Vuit estacions, mes de 200km de pistes, cultura, tradició i molt més


El passat dijous 21 de novembre va tenir lloc al D9 de Barcelona la presentació de la nova temporada d'esquí de Les Neus Catalanes.


El món de l'esquí i els esports de muntanya viu immers dins d'una constant (i necessària) re-invenció, degut en gran part a la necessitat d'oferir cada temporada valors afegits a l'esquiador, obtenint un feedback positiu que ajudi a fidelitzar els clients. Avui més que mai, és important saber apreciar el work in progress que estan realitzant moltes estacions d'esquí a nivell mundial, incloent les vuit estacions que formen part de la marca Neus Catalanes, batallant any rere any per posicionar-se dins d'un sector que aporta beneficis i llocs de treball a moltes poblacions pirinenques.
 

Els periodistes acreditats i els aficionats al món de la neu que es van donar cita a D9 van destacar la frescor i l'originalitat del nou concepte de presentació, brillant amb llum pròpia la proposta gastronòmica que van realitzar els responsables de cuina del D9, juntament amb els seus propietaris. Situat al carrer Pallars 122 de Barcelona, ​​el D9 és un dels locals més de moda del Poblenou, convertint-se en un multi-espai extremadament funcional, pràctic i modern que funciona com a restaurant i bar-musical fins a la matinada. Poblenou és un dels barris amb més atractiu de Barcelona. Ho demostra que un de cada cinc residents (20,9%) és d'origen estranger (la major part d'ells d'origen europeu), destacant els residents italians i francesos, segons els indicadors socioeconòmics del consistori barceloní.


La nit del dijous 21 de novembre, fou una nit molt especial, on l'esquí es va convertir en el gran protagonista, juntament amb la gastronomia i la música. Els directors i els delegats comercials de totes les estacions de Les Neiges Catalanes van presentar davant la premsa i els convidats les novetats per a la temporada que ja ha començat (en el cas de Porte Puymorens), comptant amb la presència de Dominique Maulin-Diabira, directora general de Atout France a Espanya i de Michel Poudade, president de Les Neus Catalanes i Alcalde de Les Angles. Tots els presents vam ser testimonis de l'esforç i la magnífica tasca que desenvolupen les estacions del Pirineu Oriental francès, lluitant amb tenacitat per oferir un producte de qualitat, mantenint en tot moment el respecte per les tradicions, la gastronomia local i la biosostenibilitat, oferint als el visitant i a l'esquiador un marc incomparable de gran bellesa, envoltats de llacs, boscos i cims que freguen els 3.000m. Vuit estacions, mes de 200 km de pistes, hotels amb encant, restaurants de prestigi internacional ...
 

 
Les principals novetats de Les Neiges Catalanes
 
El nou telecabina de Les Angles, nous canons de neu artificial, millores en els pàrquings, senyalètica i accessos, dues pistes noves a Font Romeu, activitats amb trineus, ofertes per a debutants i el retorn de Puyvalador, són algunes de les novetats més importants que presenten aquest any les Neiges Catalanes, destacant les ganes de seguir innovant i oferint qualitat, hospitalitat immillorable i tradició als que vulguin gaudir de les seves pistes.
 
Puyvalador
 
Una de les figures que va cridar més l'atenció dels mitjans en la presentació a D9 va ser Julien Sabarthès (alcalde de Puyvalador entre 2008 i 2011) qui ha rellançat l'estació d'esquí Puyvalador després d'uns anys d'aturada forçós per motius econòmics. Topògraf de professió, Sabarthès, que ja tenia experiència en estacions d'esquí de l'Pirineu Oriental, ha invertit 600.000 euros en un projecte torna a situar al mapa la imatge de Puyvalador, oferint activitats durant tot l'any, obrint les set pistes de la part inferior de l'estació el proper pont de la Puríssima. Puyvalador reneix com estació ideal per a famílies amb nens i per a esquiadors que desitgin practicar i guanyar nivell. Sabarthès i la seva dona s'han convertit en els responsables de portar a bon porta un projecte que no deixa de ser una continuació lògica a el compromís de moltes persones que volen veure renéixer a Puyvalador, aportant al Capcir nous al·licients i ingressos econòmics.
 
Encara que només s'obri una part de l'estació, tots els teleskis de la part inferior permetran crear "una petita estació dins d'una estació" amb la intenció de poder obrir mes remuntadors la propera temporada. A l'esquí alpí s'afegiran activitats per a nens, tubbing, trineus, o excursions d'esquí de muntanya amb guia. De moment s'obriran 7 pistes i 4 remuntadors, comptant amb lloguer de material, serveis de restauració i 1.200 llits a peu de pistes. La intenció és poder oferir 10.000 dies d'esquí a l'any i una oferta real de quatre estacions, amb activitats que complementin a l'esquí a partir de mitjans de primavera.
 
Formiguères
 
Flore Banchereau (Ajuntament de Formigueres) va explicar-nos que a Formiguères s'han emprat a fons per a netejar i realitzar tasques de manteniment a pistes, aportant un valor afegit molt important a l'hora de comprar el forfet: per 39 € tenim forfet + menú a l'hora de dinar + assegurança d'accidents. Un any més, la foodtrack i l'excel·lent cuina del restaurant xalet Calmazeille segueixen oferint a l'esquiador amb productes autòctons de l'Capcir, potenciant la cuina de muntanya a bon preu.


 
Formigueres es beneficia d'un micro-clima únic, sent una de les estacions més fredes de tot el Pirineu. És una estació que rep les nevades que arriben dels grans fronts atlàntics procedents de Tolosa, Foix, Ax, canalitzant les tempestes a través de la vall que s'obre entre el Pic Peric i el Pic du Pam. Normalment, a la base de l'estació solen estar uns 4t per sota de la resta d'estacions del Pirineu Oriental, factor que ajuda a conservar la neu i a crear un ambient hivernal total. A mesurat que vam pujar amb els telecadires, la temperatura baixa en picat, trobant-nos amb grans sorpreses en forma de neu pols en excel·lents condicions, per tal motiu, s'han potenciat els itineraris d'esquí de muntanya, sent una de les millors estacions de tot el Pirineus a l'hora d'iniciar travessies amb esquís de diversos dies, dormint en refugis que, sota previ avís, obren les seves portes a l'hivern.Les Angles
 
Després d' una campanya d'estiu excel·lent, en què gairebé s'ha arribat al 15% de facturació de tota la temporada, Les Angles encara la nova temporada amb un optimisme impensable fa cinc anys. Aquest any s'han invertit uns 3 milions d'euros, destacant la inversió realitzada en el nou telecabina de Les Pellerins, que connecta la població amb el Plateau de Bigorre, a 2.109m. Construït el 1997, el telecabina s'ha renovat completament comptant amb 31 noves cabines d'última generació construïdes per Poma (Diamond), amb capacitat per a 14 persones. Les cabines, totalment panoràmiques, estan equipades amb panells solars que aportaran llum i so a l'interior. L'estació inferior, situada a 1.620m, també s'ha renovat amb revestiment de pedra.
 

El director de l´oficina de Turisme de Les Angles, Antonio Martín, va explicar que l'estació també ha renovat la senyalització, asfaltant zones d'aparcament, creant noves voreres. Els nous hotels de luxe X You Lodge i el Xalet Anna segueixen sent els grans referents d'alt nivell, juntament amb els restaurants Chez Antoine, La Ramballade i Le Chalet, de projecció internacional. Aquest any s'han instal·lat dues grans pantalles d'alta definició a l'estació inferior de l'telecabina i al costat de l'oficina de turisme, al centre de la població, seguint el model alpí de mantenir informats als esquiadors en tot moment. També s'han instal·lat nous canons de neu artificial, completant l'operació que es va iniciar la temporada passada. Els nous canons d'alta potència, més eficaços i sostenibles, cobreixen noves pistes i tot el retorn a la població des de cotes intermèdies aconseguint que el 70% de l'estació estigui cobert amb canons de neu artificial. Una altra novetat és la reestructuració de l'snowpark, amb noves pistes negres, verds i blaus i la instal·lació d'un nou canó de neu al cor de l'snowpark.


 
El nou balneari urbà Angleo es el lloc perfecte per relaxar-se després d'una jornada d'esquí, practicar la natació o altres esports o, simplement, descansar amb massatges i tractaments de bellesa, aeròbics o aquàtics, entre molts altres. La nova sala d'actes amb capacitat per a mil espectadors i el restaurant-bolera-club Bibiche, s'han convertit en un dels grans referents dels Angles durant la temporada d'esquí (i durant l'estiu).
 
La Quillane
 
La petita estació situada entre el Conflent i el Capcir s'ha convertit en tot un centre d'experiències més enllà de l'esquí. No només és l'estació ideal per aprendre a esquiar, amb dos teleskis i diverses àrees dedicades a l'oci infantil a la neu, sinó que ofereix una restauració de muntanya exquisida, excursions amb raquetes, esquí de fons i un centre de conducció sobre neu excepcional, on podem practicar la nostra perícia al volant acompanyats per experts en conducció extrema. França sempre ha destacat per tenir alguns dels millors especialistes a l'volant en rodatges d'acció (la família Julienne és un gran exemple) ia La Quillane, podrem descobrir fins on pot arribar un pilot al volant d'un vehicle perfectament equipat.


La Quillane és l'única estació de Les Neiges Catalanes que ofereix vols panoràmics en helicòpter, una activitat espectacular que permet tenir un punt de vista totalment diferent d'una de les zones més belles del Pirineu Oriental, abastant des del Puigmal i la serra de l'Cadí fins el Canigó, el massís de Mares i la gran plana del Rosselló.
 
Font Romeu-Pirineus 2000
 
El director de l´estació, Hervé Mencacci, va presentar les principals novetats per a la propera temporada, destacant l´inauguració d'un pàrquing molt més gran davant del telecabina que ajudarà a pal·liar el dèficit de zones d'aparcament al centre de la població. Els responsables de l'estació han continuat ampliant el nombre de pistes amb neu artificial, amb la intenció de poder obrir el proper mes de novembre el major nombre de pistes possible. A la pista Gentianes s'estan desmantellant els antics canons, que seran reemplaçats per 10 canons de nova generació, generant la mateixa producció de neu a la meitat de temps, amb menys canons i amb un estalvi energètic molt important. La majoria de pistes (destacant la Tremplin i Bouton d'Or) s'han netejat i preparat per sembrar una gespa resistent, (a l'igual que a Les Angles), amb la intenció d'aportar una major seguretat i qualitat als esquiadors, que gaudiran d'unes pistes netes de pedres.
 

 
També s'està treballant per equipar amb nous canons les pistes Farneils i Serra dels Farneils. Actualment s'està reemplaçant la canonada existent (d'aigua potable) que abasta tot el sector de Farneils, instal·lant nous canons de neu a la pista verda de Farneils. També es construirà una passarel·la per a esquiadors al Col de Pam, s'obriran dues noves pistes i un nou restaurant xalet a l'àrea de col del Pam. Una altra bona notícia és que el Grand Hotel Ermitage (4 estrelles) s'obrirà a la primavera de 2021. Aquest estiu s'han iniciat les obres per donar-li una nova imatge a un dels hotels amb més tradició de Font Romeu. Com en anys anteriors, Font-Romeu-Pirineus 2000 seguirà sent fidel a la Copa d'al Món d'esquí Slopestyle de el 9 a l'11 de gener de 2020. L'estació de la Cerdanya francesa segueix demostrant que és una de les millors estacions d'esquí de el sud de França, treballant any rere any per millorar i modernitzar les seves instal·lacions, sent al costat de Les Angles, la que més dies d'esquí ven de Les Neiges Catalanes (dins de el top 20 de la Península Ibèrica i Pirineus).
 
 
 
Cambre d'Aze
 
A Cambre d'Aze han canviat de director, ja que Arnaud Trinquier ha tornat a la Savoia, establint-se en Chamonix per seguir desenvolupant la seva excel·lent tasca professional. A partir d'aquesta temporada, Altiservice donarà suport a Cambre d'Aze en tasques de comercialització i promoció, col·laborant a nivell tècnic amb la intenció de projectar la marca Cambre d'Aze a l'màxim durant un any. Si la col·laboració fructifica, es plantejarà estendre la col·laboració durant més temps.
 
Olivia Morlot (premsa i comunicació de Cambre d'Aze) va comentar dijous passat a Barcelona que el nou director, Jacques Álvarez, s'encarregarà de l'estació, treballant a millora de les pistes, la posada a punt dels remuntadors, els nous sistemes de neu artificial i participant en la presa de decisions al costat del sindicat responsable de l'estació (Eina i Sant Pere dels Forcats) i Altiservice. Decisions que han d'aportar major visibilitat i mes clients a l'estació. Aquest any compten amb una novetat molt interessant: les excursions amb gossos de trineu. Des de la cota intermèdia, partiran els itineraris amb gossos fins a la Vall de Planés, on es gaudeix d'una visió panoràmica excepcional que abasta fins al Mar Mediterrani. El 6 de desembre obrirà l'estació de Conflent. Actualment s'estan fabricant neu i aprofitant a el màxim la qual estan rebent.
 
Porte Puymorens
 
Tal com va demostrar una vegada mes el seu director, Eric Charre, Porte Puymorens juga en una altra lliga. A l'espera d'una inversió que els ajudi a canviar remuntadors i obrir noves pistes, de moment l'estació de la Cerdanya francesa continua sent la primera a obrir de tota França, cosa que ja de per si exigeix ​​esforç i dedicació als 50 treballadors locals que any rere any s'esforcen per seguir mantenint el llistó el més alt possible dins les seves possibilitats. El passat estiu s'ha netejat tot l'entorn de l'estació, millorant la sortida dels telecadires i aportant un plus de seguretat en la senyalització i abalisat de pistes.


 
S'ha asfaltat tot el pàrquing de la Vignole, accessible a través de la carretera RN320. L'estiu passat també es va asfaltar el nou l'aparcament de la cota 1.600. Una temporada mes, al restaurant La Tramuntana el bo de Marcel prepararà delicioses receptes pirinenques, demostrant que el seu restaurant situat al Estanyol, a uns 2.100m d'altitud, continua sent tot un referent al Pirineu Oriental. Porte Puymorens aposta per la seguretat i la qualitat de la neu, sent una de les que millor prepara les pistes i la que major quantitat de neu rep de totes les Neiges Catalanes. El forfet per a debutants és una altra interessant novetat. Si viatgem amb nens o estem fent els primers passos en l'apassionant món de l'esquí, pagarem només 10 €, accedint a la zona de debutants sense haver de pagar el forfet sencer. Un any més, s'integren al mapa les pistes de Llata ​​i Adelfas, que només s'obriran els caps de setmana i els dies festius.

Espai Nòrdic del Capcir
 
Amb els seus quatre àrees d'esquí diferenciades, els seus entranyables refugis i la cura per la gastronomia i el respecte pel medi ambient, l'Espai Nòrdic de l'Capcir és un dels centres d'esquí nòrdic més grans del Pirineu Oriental francès i aquest any presenta la primera pista de esquí nocturna dins d'una estació d'esquí nòrdic al Pirineu. S'han habilitat al costat de la Quillane nous espais per als que no tenen molta experiència en aquesta interessant modalitat dins de l'esquí, puguin iniciar-se d'una manera pràctica, còmode i accessible. Els nous "camins blancs" presenten diverses pistes trepitjades i traçades diverses vegades per setmana, ajudant els debutants a perfeccionar el seu estil.


 
L'estació també ofereix activitats com ara cross-country skiing, caní-esquí, trineus, skijoring, raquetes de neu, vianants, fat-bike o senderisme hivernal, convertint el Coll de la Llose com un dels grans centres neuràlgics de l'esquí de fons de Les Neiges Catalanes. Després de la presentació de la temporada i després un opípar sopar a base de tapes exquisides, va tenir lloc el sorteig de forfets. 


Després de la presentació, va quedar molt clar que el món de l'esquí segueix reinventant-se any rere any, es una tasca necessària per poder seguir avançant. sigui com sigui. No podem negar que avui en día, ens agradi mes o menys, les nostres vides han passat a ser digitals, els nostres amics virtuals i gairebé tot el que volem saber està a un sol clic de distància. Per tal motiu, en moltes ocasions (massa sovint), experimentem el món a través d'informació de segona mà i no és suficient, hem d'anar molt més enllà. Si volem autenticitat, hem de produir-la, crear-la. Mai coneixerem el nostre potencial total, llevat que ens obliguem a descobrir-ho.

Es l´autodescobriment el que inevitablement ens portarà a experimentar noves emocions i a gaudir de la muntanya, de la seva gent, dels seus pobles, la seva gastronomia i les seves tradicions d'una manera única, sense oblidar a les estacions d'esquí i els resorts de muntanya, autèntics catalitzadors a nivell social i econòmic que aporten cada any un enorme valor afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny