Notícia

Així estan les obres del nou La Roca d'Espot

En deu dies les obres haurien d'estar enllestides


A deu dies per la inauguració del nou telecadira La Roca d'Espot, els operaris acceleren en els treballs per finalitzar la nova instal·lació.


La nova temporada d'esquí al Pirineu de Lleida es presenta amb unes expectatives molt bones gràcies a les nevades intenses d'aquest mes de novembre, després d'una "nefasta" temporada l'any passat. Ho han assegurat els responsables de les onze estacions lleidatanes aquest dimarts en la presentació de la nova temporada a la Diputació de Lleida. Les nevades han permès d'una banda avançar l'inici de la campanya a les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu de Lleida i al complex de Baqueira Beret. La resta ho faran a partir d'aquest cap de setmana amb la seguretat que totes estaran en ple funcionament de cara al pont de la Constitució. Aquesta temporada s'han invertit vint milions d'euros i s'ha apostat per ser més "sostenibles". L'objectiu és superar els 1.350.000 forfets venuts i aconseguir el millor resultat dels darrers tretze anys.

Adéu al darrer Yan Lift que quedava operatiu a tot el món
 
El nou telecadira La Roca d'Espot és un desembragable de 4 places de Leitner i haurà d'estar enllestit el 6 de desembre. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va adjudicar el passat mes d'abril la instal·lació del nou remuntador, que serà un quatre places desembragable de la marca Leitner Ropeways, amb un preu de 5,7 milions d'euros, un estalvi de gairebé 1,3 milions respecte al pressupost inicial que s'havia assignat per part del Grup FGC a aquesta instal·lació.

El "nou La Roca" substitueix un vell telecadira de la marca Yan Lift, que era un model únic al món. Se'n van construir i instal·lar en altres estacions però el d'Espot era l'únic que encara estava en funcionament. Així va ser fins que el passat mes de febrer es va haver d'aturar definitivament (veure enllaç). Actualment no hi havia peces de recanvis en sèrie i s'havien de fabricar expressament.

El telecadira Yan Lift La Roca d'Espot va ser fabricat i comercialitzat per una empresa nord-americana que va fer fallida el 1997. A Catalunya va ser instal·lat per l'empresa REAC l'any 1992 sota llicència del fabricant.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny