Notícia

L'organització d'ElDorado Freeride s'acomiada del Freeride Wolrd Tour i d'Arcalís en un comunicat de premsa

En el comunicat de premsa es dona a entendre que hi haurà una nova estació d'esquí que acollirà l'esdeveniment i que per això torna "als origens"

ElDorado Freeride,allaus,sondeig
Una imatge d'una de les edicions d'ElDorado Freeride Autor/a: ElDorado Freeride
Comunicat de premsa

ElDorado Freeride es desvincula del Freeride Wolrd Tour havent consolidat Ordino Arcalís i Andorra com a parada fixa del circuit. Ens apartem de les estrelles i competició forçats pels directius de l'estació, però seguim creient que el Freeride és molt més que màrqueting i diners: Per a nosaltres es pura passió!


Comunicat de premsa

Les temporades passen, la neu cobreix les muntanyes i el desgel mostra les valls despullades on vam dibuixar línies impossibles. Ja fa més de dues dècades d'ElDorado Freeride al Pirineu on hem evolucionat amb un esport, que sempre hem estimat i promocionat.

Vam començar modestament el segle passat fins a arribar a formar part del circ del Freeride Wolrd Tour. Però tan sols era això, un circ que ens va allunyar de les nostres arrels per la pressió que suposava.

ElDorado Freeride es desvincula del Freeride Wolrd Tour havent consolidat a Ordino Arcalís i Andorra com parada fixa del circuit. Ens apartem de les estrelles i la competició forçats pels directius de l'estació. Aquestes últimes edicions han desembocat en situacions ridícules per la falta d'empatia arribant a situacions extremes i a un punt de no retorn amb la finalitat de prescindir de la nostra gestió.

Però no tot es culpa dels altres, hem de fer autocrítica i assumir responsabilitats per algunes males decisions preses en moments determinats.

L'any 2013 vam arrancar la competició junior per a formar a joves talents. Finalitzada l'etapa de EDF FWQ4* l'any 2014 i per a deixar pas al FWT, vam crear un circuit fixe per a juniors als Pirineus per apropar-nos també a les estacions d'esquí (algunes poc participatives) amb la finalitat de promocionar el freeride de formació, promovent l'ensenyança de valors i respecte a l'alta muntanya.

Aprofitem aquesta nota per agrair, però també per demanar excuses quan no hem pogut estar a l'altura a familiars, entrenadors i evidentment, a tots els participants que s'han fet grans i que hem tingut la satisfacció de conèixer i veure de primera mà la seva evolució. Mai hem deixat d'esforçar-nos i comprometre'ns en aquest apassionat projecte.

ElDorado Freeride tornarà als seus orígens i ens aferrem decididament per la formació de joves talents. És per aquest motiu, i sense ressentiment, amb una maleta plena de fites, èxits i creixement tant en l'àmbit personal com professional, què tornarem als inicis que vam començar ara fa 22 anys a iniciar una aventura de la qual ens en sentim extremadament orgullosos.

Les arrels del Freeride més pur seguiran, una temporada més, creixent al cor del Pirineu.

Iniciarem la temporada de formació per als joves freeriders amb un objectiu clar i per continuar fent escola, per a inculcar i conscienciar a tots els participants sobre la seguretat en la neu, la tècnica del freeride i preparar-los per a participar en competicions. Competicions fora dels Pirineus, ja que no existeix cap altra estació que ofereixi la total activitat de formació en freeride.

L'essència serà la mateixa que somiàvem ja fa 22 anys: compartir bons moments, sensacions i valors, però sense pressió.

Una autèntica escola de Freeride que en 2020 serà per a joves de 12 a 16 anys!

Salut i Freeride!
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial