Notícia

Cadí-Moixeró i El Llac, dos remuntadors clau per a La Molina

Amb el telecabina Cadí-Moixeró La Molina recupera la connexió històrica amb el Niu de l’Àliga


El cap de setmana passat, dies 23 i 24 de novembre La Molina posava en funcionament la nova prolongació del telecabina Cadí Moixeró. Aviat també ho farà amb la posada en servei del telecadira El Llac. Els dos remuntadors resolen dues connexions que són clau per al present i futur de La Molina.


Enguany La Molina encara la nova campanya de neu amb dues novetats importants que tindran, o ja tenen, una important repercussió. D’una banda es posa en servei el nou telecadira El Llac, que uneix la cota 1700 (sector llac) amb el sector Coll de Pal, a 2.025 m. Aquest nou remuntador permetrà un accés i retorn per a esquiadors de tots nivells a la zona esmentada. Aquí s’hi troba la que un dia va ser la petita estació d’esquí del municipi de Bagà (Berguedà), impulsada l’any 1980 a iniciativa municipal i del Club esquí del municipi. Es va acabar integrant l’any 2005 a La Molina. Però les dificultats d’accés, per una carretera sinuosa i sovint tancada per excés de neu, o per pista d’esquí de dificultat vermella, havien deixat la zona restringida als esquiadors experts.

L’altra gran novetat és la prolongació del telecabina Cadí-Moixeró (abans conegut com a Alp2500), fins al Niu de l’Àliga (2.520 m). Amb aquesta prolongació es recupera la seva connexió històrica fins a pràcticament el cim de la Tosa (2.535 m). La connexió es va perdre l’any 1994 amb la retirada definitiva del vell telecadira de La Tosa.

El nou tram del telecabina es va obrir al públic el passat cap de setmana. Amb el nou giny mecànic La Molina i la Cerdanya recuperen la connexió històrica, guanyen un nou atractiu turístic per tot l’any, es guanya en desnivell esquiable arribant als 850 m i l’estació es projecta com una porta d’entrada i mirador al Parc Natural del Cadí Moixeró.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny