Notícia

Port Ainé obre demà divendres amb gruixos de fins a 40 cm de neu pols

Port Ainé passa a tenir 11 pistes innivades (44%) i pràcticament 13 quilòmetres innivats (48,3%);

port aine
Port Ainé obre demà divendres amb gruixos de fins a 40 cm de neu pols. Imatge d'arxiu. Autor/a: Skipallars
L’estació de Port Ainé obrirà demà divendres 29 de novembre i Espot ho farà el dia 6 de desembre. Aquesta estació ha ampliat el sistema de fabricació de neu de cultiu i, a partir d’aquest hivern, passa a tenir el 50% de les pistes innivades.


Les estacions del Pallars Sobirà, ja estan a punt per oferir la millor experiència a la neu. L’estació de Port Ainé obrirà demà divendres 29 de novembre i Espot, el dia 6 de desembre.

Divendres 29, els visitants de Port Ainé es trobaran amb gruixos de 20 a 40 cm de neu pols en cotes altes i podran gaudir de fins a 16 pistes, un 64% del total. Pel que fa als quilòmetres esquiables, els visitants podran lliscar per gairebé el 75% de l’estació, és a dir, uns 20 quilòmetres. Pel que fa a Espot, s’està treballant per oferir el màxim domini esquiable possible de cara a la seva obertura per al pont de la Puríssima. L’horari de totes dues estacions serà de 9.00 h del matí a 17.00 h de la tarda.

Port Ainé està situada en els municipis de Rialp i Soriguera, al massís de l’Orri i envoltada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, fet que permet gaudir de la natura i els paisatges exuberants. El punt més alt és el pic de l’Orri, amb 2.440 m, que esdevé un mirador únic del Pirineu. Port Ainé té 26,7 quilòmetres esquiables, repartits en un total de 25 pistes d’esquí.

Espot és una estació que gaudeix d’una situació privilegiada als Pirineus, ja que és l’única situada al costat d’un Parc Nacional, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Es tracta d’una estació familiar que compta amb el distintiu de Destinació de Turisme Familiar, segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme. Amb una cota màxima de 2.500 metres i una mínima de 1.500 m, disposa d’un total de 25 quilòmetres esquiables repartits en 22 pistes d’esquí.

Un hivern dissenyat per als amants de l’aventura i del descens

Aquesta temporada 2019-2020 arriba carregada de novetats, entre les quals destaquen: la instal·lació de nous canons a Port Ainé, que aquest hivern passa a tenir 11 pistes innivades (44%) i 12,900 quilòmetres innivats (48,3%); i el nou telecadira d’Espot, remuntador desembragable de 4 places, que s’anomenarà La Roca, nom escollit per concurs a les xarxes socials de l’estació.

Paral·lelament, els usuaris també tindran a la seva disposició un ampli ventall de propostes pensades per a tots els públics, com el Parc Lúdic i d’Aventura (Espot i Port Ainé), l’activitat de bateig de neu (Espot i Port Ainé), o les raquetes de neu (Espot i Port Ainé). Però les opcions no s’acaben aquí, ja que aquest hivern es presenten dues noves alternatives per fer amb la família o el grup d’amics: Passeigs en ratrack i Starlight Aigüestortes.

Totes les estacions d’FGC, obertes abans del Pont de la Puríssima

Aquest mes de desembre arrencarà amb totes les estacions d’FGC obertes. El cap de setmana del 16 i 17 de novembre, els esquiadors de La Molina van poder fer un primer tast a la neu i els dies 23 i 24 van tenir l’oportunitat de lliscar per més pistes del domini esquiable. A partir del 30 de novembre, l’estació degana obrirà ininterrompudament fins al dilluns 13 d’abril de 2020.

Pel que fa a les estacions del ripollès, Vall de Núria i Vallter 2000 obriran dissabte 30 de novembre.

Amb tot, els tècnics de les cinc estacions d’FGC estan treballant per condicionar les pistes amb l’objectiu de garantir les millors condicions per als usuaris i posar en funcionament ben aviat el màxim d’instal·lacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny