Notícia

Menys de 60 dies per l’arribada de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra

presentacio,skimo,copa del mon,comapedrosa
Presentació a La Massana de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra Autor/a: Vallnord-Pal-Arinsal
La Massana ha inaugurat aquest dimarts, 26 de novembre, el compte enrere per a la celebració de la 10a edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra. Falten 60 dies perquè l’esdeveniment mundial de l’esquí de muntanya torni a aplegar centenars de persones a les instal·lacions de Vallnord-Pal-Arinsal, en especial, al sector d’Arinsal. Es tracta d’una copa del món organitzada per la Federació Andorrana de Muntanyisme i Vallnord – Pal Arinsal. Aquesta rebrà les proves Individual i Vertical.


Els organitzadors de la Copa el Món ha iniciat oficialment aquest dimarts 26 de novembre el compte enrere per a la 10a edició que l’esdeveniment mundial celebrarà al Principat d’Andorra, del 24 al 26 de gener del 2020. Andorra rebrà durant 3 dies als millors esquiadors d’elit en la modalitat d’esquí de muntanya. La primera cursa, la Individual Race, ve acompanyada de novetats, ja que aquesta, si la meteorologia ho permet, arribarà fins al Comapedrosa, el pic més alt d’Andorra. Aquesta prova es caracteritza per ser una de les més tècniques i amb més desnivell. El segon dia, el diumenge 26 de gener tindrà lloc la Vertical Race, la tradicional cursa que es realitza integralment per pista d’esquí, la qual cosa permet als esportistes donar el 100% sense que es generi cap interferència durant la progressió.
 
L’acte que ha donat sortida al compte enrere per a la Copa del Món s’ha celebrat al Teatre de les Fontetes de La Massana aquest matí i ha comptat amb la presència del Cap de Govern, Xavier Espot, el cònsol major de la parròquia i president d’EMAP,  David Baró, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, el director general de Vallnord-Pal-Arinsal, Josep Marticella i el director tècnic de la cursa, Carlo Ferrari. La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF es prepara per a la 10a edició però aquest esdeveniment ja es celebra des de l’any 1996 i ha portat dues Copes d’Europa, uns Campionats Mundials i 10 edicions de la Copa del Món. En aquest sentit, Baró ha destacat el treball que es fa des de la Massana per portar a la parròquia els millors esdeveniments esportius, la qual cosa ajuda a dinamitzar el territori durant tot l’any. En aquest sentit, ha indicat, les copes del món que se celebren a la parròquia “contribueixen a desestacionalitzar l’oferta” i són un reclam molt important. Per la seva banda, Esteve ha posat en relleu que les proves que se celebren al Principat són les que més interès desperten per al públic: “Són les que més visites tenen a l’streaming, la qual cosa significa que s’estan fent les coses bé”.
 
Per la seva banda, Carlo Ferrari ha estat l’encarregat de presentar la part tècnica de les dues proves. Aquest any, la gran novetat és la Individual, que té com a objectiu arribar fins al Comapedrosa. Ferrari ha recordat que Andorra ha estat present en l’evolució de la Copa del Món al llarg dels anys i ha volgut assenyalar que la del Principat és “una de les millors organitzacions”. Finalment, Josep Marticella, director general de Vallnord-Pal-Arinsal ha estat destacat la feina que fan els voluntaris de Comapedrosa Andorra en la seva organització i ha posat en relleu que “no hi ha cap territori ni estació que tingui dues copes del món, a l’estiu i a l’hivern”.
 
El cap de Govern i President d’Honor de Comapedrosa Andorra, Xavier Espot, ha manifestat l’orgull que suposa per a Andorra l’organització d’esdeveniments internacionals, la qual cosa contribueix al fet de “fer d’Andorra una parada obligatòria” de l’esport de muntanya. Tanmateix, el cap de Govern ha destacat que Comapedrosa Andorra s’organitza seguint uns principis de sostenibilitat que van de la mà amb les polítiques ambientals que aplica el Govern al país per tal d’assolir els objectius que les Nacions Unides han marcat per al 2030. Finalment, ha agraït totes les persones que participen en l’organització de la Copa del Món.
 
Consulta el programa de les proves
https://www.comapedrosaandorra.com/programa/
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny