Notícia

L'aeroport d'Andorra a Grau Roig seria contraproduent per al turisme de la neu

Més opinions s'afegeixen a qüestionar un hipotètic Aeroport d'Andorra a tocar les pistes de Soldeu i Grau Roig

grau roig,aeria
L'aeroport d'Andorra a Grau Roig s'hauria de construir a prop de l'entrada al Túnel d'Envalira i a tocar de les pistes del Peretol Autor/a: Grandvalira
Si fa just 12 mesos era Joan Viladomat, màxim responsable de SAETDE, qui qüestionava la conveniència de construir un aeroport a tocar de l'actual zona del Peretol, ahir va ser Alfons Torreño, director general de Grandvalira Nevasa, qui també en va qüestionar la conveniència.


La possibilitat que els esquiadors del domini Grandvalira hagin de compartir el que hauria de ser una agradable esquiada amb possibles operacions d'aterratge o enlairaments de vols, és una qüestió que cada vegada aixeca més veus en contra. Si fa just 12 mesos era Joan Viladomat, màxim responsable de SAETDE, qui qüestionava la conveniència de construir un aeroport a tocar de l'actual zona del Peretol, ahir va ser Alfons Torreño, director general de Grandvalira Nevasa, qui també en va qüestionar la conveniència.

Tot i que és la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS) l'organisme que està impulsant aquest nou projecte per instal·lar un aeroport a Grau Roig, el projecte està afectant directament a la concessió de les pistes d'esquí de Pas de la Casa-Grau Roig. Fa just un any es va començar a qüestionar la construcció aquesta infraestructura aeroportuària, i des d'aleshores altres veus autoritzades tampoc ho veuen clar. El cas és que un gran aeroport, amb vols de connexió internacionals, possiblement no sigui compatible amb els interessos de l'estació d'esquí i els seus clients.

Ahir va ser el director general de Grandvalira Nevasa, Alfonso Torreño, qui va declarar al digital Bondia.ad, que considera que la construcció d’un aeroport a Grau Roig, tal com proposa la Cambra de Comerç, no suposaria “cap avantatge per a l’estació”. Així, Torreño va dir que malgrat no haver entrat al detall del projecte i no ser un expert en la matèria, “personalment jo no ho veig”. D’aquesta manera va assenyalar que “un aeroport no sé si tindria gaire sentit” en aquella zona, “ja no per l’estació d’esquí, sinó perquè és un entorn natural”. 

El director general de Grandvalira Nevasa va declarar que ubicar una instal·lació d’aquest tipus a Grau Roig, des del punt de vista de l’estació “trencaria la màgia que té aquest entorn”. És per això que va afegir que si s’hagués de posicionar, cosa que va rebutjar fer, es decantaria “més cap al no que cap al sí”, tot i que és conscient que és una decisió que “està per sobre meu”. I parlant des del punt de vista dels esquiadors, Torreño va apuntar que “si jo fos un client que vingués a esquiar a Grau Roig no m’agradaria tenir un aeroport allà”. Per tot plegat va concloure que “com a client no ho veig” i com a empresa és de l’opinió que l’aeroport tampoc permetria aportar nous clients que optin per desplaçar-se a Andorra a esquiar.

En tot cas, sí que des de Grandvalira es defensa la necessitat de millorar els accessos al país.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny