Notícia

La Pobla de Segur tindrà un centre específic d'FP d'esports de muntanya

Més de 800 alumnes ja passen per l'institut de la localitat per formar-se en diferents disciplines

Oficis del món dela neu, com ara el de pisters, tenen a La Pobla de Segur un referent
Oficis del món dela neu, com ara el de pisters, tenen a La Pobla de Segur un referent
L'institut de la Pobla de Segur ja era fins ara un referent d'èxit en FP en esports d'hivern, de muntanya i escalada. Ara, però, la voluntat i el que ho diferencia és que es promouran els ensenyaments professionals d'esports de muntanya a la comarca. També es preveu organitzar un programa de formació contínua adreçat a diverses entitats i a cossos especials i d'emergència, com ara Mossos d'Esquadra o Bombers de la Generalitat.


L'Institut de la Pobla de Segur fa 15 anys va començar a oferir els primers cursos relacionats amb els esports de muntanya amb 70 alumnes. Actualment, passen més de 800 alumnes pel centre per formar-se amb diferents disciplines com ara l'esquí, l'alpinisme, l'escalada, el caiac o l'espeleologia i es dona feina a uns 80 professionals. Corroborada la solvència del centre de la Pobla en la formació d'aquestes disciplines, la Generalitat, la Diputació de Lleida i els Ajuntaments de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella han signat un protocol d'intencions per promoure els ensenyaments professionals d'esports de muntanya a la comarca. Aquest centre específic s'ubicarà on actualment hi ha l'espai Raier de la localitat. Amb l'habilitació d'aquestes instal·lacions la població podrà disposar d'un centre específic d'FP d'Esports de muntanya.

L'institut de la Pobla ja és un referent d'èxit en FP d'esports d'hivern, de muntanya i escalada, fets que han motivat dur a terme aquest protocol d'intencions. La voluntat de totes les parts és que al mes de setembre es pugui signar el protocol d'acord de col·laboració.

El document preveu que el Departament d'Educació hi contribuirà amb la formació específica en els diferents àmbits; la Pobla de Segur facilitarà l'edifici i les instal·lacions per ubicar el centre específic; la Torre de Capdella aportarà instal·lacions complementàries per a la formació d'àmbits de Mitja i Alta Muntanya; la delegació del Govern coordinarà les actuacions tant en l'àmbit local com institucional, i la Diputació de Lleida donarà suport mitjançant recursos destinats a equipaments i infraestructures.

A banda de la creació d'un centre específic, es vol oferir un pla d'estades formatives, destinades a esportistes i a alumnat dels centres educatius, per facilitar l'adquisició de competències professionals relacionades amb aquests esports. També es pretén organitzar un programa de formació contínua adreçat a diverses entitats i a cossos especials i d'emergència, com ara Mossos d'Esquadra o Bombers de la Generalitat.

El conveni preveu la col·laboració de les empreses i organitzacions empresarials de la zona d'influència i del sector, com també de les fundacions i entitats sense afany de lucre que puguin col·laborar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny