Notícia

Una llevantada pels pèls que arribarà a Vallter 2000 i Cambra d'Ase

Cambra d'Ase seria l'altra estació que es beneficiaria d'una llevantada que alguns models no preveuen tant clarament

previsio,skipass
Els model d'Skipass preveu una llevantada per a l'extrem oriental del Pirineu Autor/a: Skipass
Si però no, no però sí. La llevantada que preveuen alguns models es queda a l'extrem de llevant del Pirineu oriental. L'estació de Vallter 2000 i Cambre d'Ase semblarien, segons el model Skipass, les grans beneficiades de les nevades acumulades fins a divendres matí. Però el mateix model també apunta a noves nevades en els següents dies. Caldrà seguir-ho amb atenció.


Si el model no falla la llevantada serà de manual, però ho serà pels pèls. El model consultat preveu que la part més oriental del Pirineu oriental sigui la més beneficada per una llevantada que podria deixar gruixos de neu superiors als 25 cm, segons el model Skipass. La cota de neu entre els 1.800 i 1.900 m. Altres models, però, preveuen gruixos força més generosos. Això sí, la llevantada en forma de neu més generosa quedaria restringida a la zona compresa entre el massís del Canigó i les capçaleres del ter i Freser, per la banda sud, i l'Alt Conflent, per la banda nord. A partir d'aquestes valls la llevantada perdria força i afectaria amb menys intensitat les comarques de la Cerdanya i Capcir.

Així doncs l'estació de Vallter 2000 i Cambre d'Ase sembla que seran les grans beneficiades de les nevades acumulades fins a divendres (6 de desembre matí). I compte, perquè el mateix model també apunta a una aturada de les nevades fins al dilluns, dia a partir del qual es podrien produir noves precipitacions en forma de neu. Caldrà seguir-ho amb atenció, ja que es preveuen nevades prou generoses i de nord per als dies 9 i 10 de desembre.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny