Notícia

La Puríssima marca l'inici de la mobilitat d'hivern amb desplaçaments cap a les pistes d'esquí

Uns 465.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona i la C-16, C-17, C-25 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants

tunel del cadi,accessos,C-16
La Puríssima marca l'inici de la mobilitat d'hivern amb desplaçaments cap a les pistes d'esquí Autor/a: Diaridelaneu.cat
El pont de la Puríssima marca des d'avui tarda l'inici de la mobilitat d'hivern amb desplaçaments cap a zones de muntanya i pistes d'esquí. Uns 465.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona i la C-16, C-17, C-25 i els accessos a Andorra podran concentrar els problemes viaris més importants. És el primer període festiu amb una mobilitat pròpiament d’hivern que coincidirà amb el tret d’inici de les compres de Nadal.


El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, posarà en marxa demà dijous 5 de desembre, a partir de les 15 hores de la tarda, el dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pont de la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de diumenge 8 de desembre.

La mobilitat de sortida que es preveu per aquest pont de la Immaculada és de 465.000 vehicles entre les 15 hores de dijous 5 i les 15 hores del divendres 6. Pel que fa a dissabte 7, encara hi haurà mobilitat cap a centres comercials i zones de muntanya. En el cas de la tornada, s’estima que el nombre de vehicles que tornaran a l’AMB entre les 12 i les 24 hores de diumenge 8 de desembre serà de 245.000 vehicles.

Tot depenent de la meteorologia, s’espera que les principals afectacions viàries de sortida siguin el dijous 5 a la tarda i el divendres 6 al matí com inici del pont. Convé recordar que abans de desplaçar-se és important seguir l’evolució dels avisos i les alertes de pluja i vent activats per Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya.

El divendres 6 al matí pot ser especialment complicat per l’inici del Mercat Medieval de Vic. També es celebra la Fira de l’Avet d’Espinelves. Per això, al matí pot haver retencions importants a la C-17. La tornada es concentrarà el diumenge 8 a la tarda. Aquest dia finalitzen els esdeveniments esmentats.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial