Notícia

Un partit polític proposa esquiar tot l'any a Soldeu

La proposta es fa en el marc de les eleccions comunals de Canillo

neveplast,esqui,sintetic
Pista de neu sintètica neveplast Autor/a: Facebook Neveplast
Les pistes d'esquí sobre neu sintètica s'han convertit en una bona alternativa, o complement, a les pistes d'esquí sobre neu natural. Poc a poc es van obrint camí arreu del continent europeu. Malgrat no obtenir les mateixes sensacions, el cert és que permeten aplicar la mateixa tècnica que sobre la neu natural.


Objectiu Comú, un dels partits polítics que es presenta a les eleccions comunals de Canillo, fa aposta en clau electoral que passa per esquiar 365 dies a l'any a Soldeu. Ahir els candidats d'aquest partit van presentar la proposta. Segons el projecte, presentat als mitjans de comunicació andorrans, es tractaria d'instal·lar una superfície lliscant i sintètica de gran dimensió i llargada a prop d'algun dels remuntadors de l'estació d'esquí de Soldeu El tarter.

Aquest tipus de catifa sintètica i lliscant ja funciona en altres llocs i es pot ubicar en qualsevol pendent amb accés via remuntador, a l'aire lliure i a qualsevol temperatura. Per Objectiu Comú, aquesta inversió és factible i viable econòmicament i aniria complementada per altres iniciatives dins el Palau de Gel. Això permetria a Soldeu disposar d'un atractiu substitutori de la neu per a la pràctica de l'esquí quan s'acabi la temporada d'hivern.

Pistes sintètiques arreu del món

Tot i que aquest tipus de pistes sintètiques ja fa anys que existeixen, darrerament el tipus de material que més es fa servir en aquest casos és el Neveplast, una mena de raspall sintètic dissenyat per semblar-se a una superfície similar a la neu fressada. Les pistes de Neveplast es consideren gimnasos o espais de tècnica per a esquiadors confirmats o també espais on els principiants poden aprendre a esquiar i practicar surf de neu.

Fa pocs mesos es va instal·lar una pista de Neveplast de 800 m de llarg a Kopaonik, a Sèrbia. L'estiu passat es va posar en marxa una pista d'esquí sec d'última generació a la ciutat de Qingzhou. Tignes, un dels complexos hivernals més famosos d'Europa, planeja construir una pista coberta de neu a 2.000 m i a Escòcia, Cairngorm va construir un pendent artificial de diversos milions de lliures, que ara segueix sent l'única pista en funcionament de país. També n'hi ha a Copenaghen i a Polònia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny